Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

2019 var tiårets beste år for aliyah

En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
En gruppe immigranter ankommer Israel. (Illustrasjonsfoto: Nefesh B' Nefesh.)
Over 250.000 har innvandret til Israel siden 2010.

Over en kvart million mennesker har det siste tiåret innvandret til Israel fra 150 ulike land, ifølge Jewish Agency. De fleste har kommet fra Russland, Ukraina, Frankrike, USA og Etiopia – i den rekkefølgen, skriver Ha’aretz.

Tallene viser også at 34.000 innvandret til Israel i 2019, som er det høyeste antallet som har gjennomført aliyah i løpet av det siste tiåret. Det har spesielt vært en kraftig økning i antallet innvandrere fra Russland.

Over halvparten av de rundt 255.000 som har innvandret til Israel siden 2010 har kommet fra land som var en del av den tidligere Sovjetunionen. Ytterligere 55.000 innvandrere har kommet fra Europa (38.000 av dem fra Frankrike) og 32.000 fra USA. I tillegg har 10.000 emigrert fra Etiopia. Alle etiopiske innvandrerne er medlemmer av Falash mura-samfunnet, som ble tvunget til å konvertere til kristendommen for mer enn et århundre siden.

13.400 har innvandret fra Sør-Amerika, i all hovedsak Brasil og Argentina, og over 2500 har innvandret fra Sør-Afrika. Over 3000 har innvandret fra land i Midtøsten som Israel ikke har noen diplomatiske forbindelser med.

I de første årene etter 2010 kom flest innvandrere fra Frankrike. Tusenvis av jøder flyktet landet på grunn av økende antisemittisme, i tillegg til at landets økonomi gikk dårlig. Emigrasjonen fra Frankrike var så stor at flere spådde at landet ville tømmes for jøder, men de siste årene har innvandringen fra Frankrike nesten helt stoppet opp. Ifølge Jewish Agency har rundt 60 prosent av innvandrerne til Israel det siste tiåret vært under 45 år gamle.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart