Israels nasjonalforsamling Knesset. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Gikk for en «moderat» lønnsvekst

Politikerne hadde planer om å gi seg selv en stor lønnsvekst etter at lønnen hadde vært fryst i tre år.

Et panel i det israelske parlamentet Knesset har besluttet å øke lønningene til politikerne og høytstående tjenestemenn med 5,1 prosent. Det er første lønnsøkning siden lønningene ble fryst i 2020 som følge av økonomisk usikkerhet utløst av koronapandemien.

Opprinnelig var planen å øke lønnen med 12,5 prosent for å dekke den gjennomsnittlige lønnsveksten over de tre siste årene, men økningen ble redusert i lys av at mange israelere sliter økonomisk i møte med stadig økende levekostnader.

Likud-politiker Ofir Katz mente det ville være umusikalsk om politikerne ga seg selv en stor lønnsvekst, men ikke alle var enige. Yinon Azoulai fra det ultraortodokse partiet Shas mente politikerne fortjente mer. Han ville nærmest doble politikernes lønninger. Det var flertallet uenige i.

Med en lønnsvekst på 5,1 prosent vil månedslønnen til politikerne øke fra 132.000 til 139.000 kroner. For ministere øker lønnen fra 148.000 til 155.000 kroner. For statsministeren øker den fra 165.000 til 173.000 kroner.

For Israels president vil månedslønnen øke fra 189.000 til 198.000 kroner og for høyesterettsjustitiarius øker lønnen fra 305.000 til 320.000 kroner. Lønnsveksten vil tre i kraft fra og med 2023.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart