Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk serie fjernes fra Netflix

Serien om den ultraortodokse familien Shtisel forsvinner fra Netflix i slutten av mars 2023. (Foto: Pressefoto)
Den israelske serien om den ultraortodokse familien Shtisel forsvinner fra Netflix i mars.

Den anerkjente israelske TV-serien Shtisel forsvinner fra Netflix i løpet av mars. Serien, som handler om den ultraortodokse Shtisel-familien i Jerusalem, forsvinner fra Netflix 25. mars, skriver Yedioth Ahronot.

Inne på strømmetjenesten står det nå at det er siste sjanse til å se serien. Shtisel vil forsvinne for Netflix-kunder over hele verden.

Årsaken til at serien nå forsvinner fra Netflix er ikke kjent, men Netflix rullerer stadig på innholdet sitt. Det er heller ikke planlagt noen nye sesonger av serien, som gjør at den blir mindre aktuell.

Hovedpersonen i Shtisel er Akiva, en ung ultraortodoks mann som bor i Jerusalems ultraortodokse nabolag. Hans far vil at han skal følge en bestemt vei i livet, men Akiva er ikke helt sikker på om han vil gå den veien faren ønsker. Serien har fått mye skryt for både skuespill og manus og serien er rangert svært høyt på filmdatabasen IMDB.

Det ble opprinnelig laget to sesonger av Shtisel, men på grunn av seriens popularitet på Netflix kom en tredje sesong i mars 2021.

Serieskaper Danna Stern sier det er lite sannsynlig at det kommer en fjerde sesong. Hun mener historien om familien er ferdig fortalt.

– Jeg vil ikke knuse noens hjerter, men jeg tror at denne historien nå er ferdig fortalt, sier serieskaperen i et intervju med Deadline.

Shtisel ble først vist for et israelsk publikum i 2013, før serien fikk et internasjonalt publikum da den kom på Netflix i desember 2018.

– Ikke glem at rollebesetningen har vært sammen i lang tid. Nesten et tiår. Jeg tror vi fikk fortalt alle historiene vi kunne uten at det ble for dramatisk. Jeg føler at vi presset det til det ytterste, men vi gjorde det bra, sier Stern.

Men selv om Shtisel nå forsvinner fra skjermen kan det dukke opp en spin-off av serien, som ifølge Deadline blir en slags «moderne Romeo og Julie-historie». Serien skal handle om en «ultra-progressiv og overpresterende sekulær atten år gammel kvinne på vei inn i voksenlivet», som tilrekkes av en «strengt religiøs ortodoks mann».

Har du sett Shtisel? Si din mening om serien i kommentarfeltet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart