Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sensasjonell israelsk seier over Brasil

Israels U19-landslag imponerte stort og kvalifiserte seg til U20-mesterskapet. (Foto: Israels fotballforbund)
Det israelske U20-landslaget fortsetter å imponere i verdensmesterskapet. Nå drømmer de om finalen.

Det israelske U20-landslaget slo fotballstorheten Brasil i kvartfinalen i VM i Argentina lørdag kveld. Det stod 1-1 mellom lagene etter fulltid og i ekstraomgangene tok det helt fyr. Først tok Brasil ledelsen, før Israel utlignet kort tid senere. Til slutt scoret Dor Turgeman det som ble vinnermålet for Israel i en sensasjonell 3-2 seier over Brasil.

Dermed er det israelske laget klare for semifinalen i U20-VM. Der vil de møte vinneren av søndagens kvartfinale mellom Uruguay og USA.

Israel deltar for første gang i U20-mesterskapet og seieren over Brasil er muligens Israels største fotballprestasjon gjennom tidende. Brasil, med et A-lag som har vunnet fotball-VM hele fem ganger, var en av storfavorittene til å vinne hele verdensmesterskapet.

– Denne seieren er for hele landet vårt. Vi ønsker å forene vårt fantastiske land, sier lagets trener Ofir Haim. Han sier videre at de har gode spillere på laget og at nå de håper å komme helt til finalen.

Flere politiske ledere hyller det israelske U20-landslaget. Statsminister Benjamin Netanyahu skriver på Twitter at «laget vårt har skapt historie og brakt enorm stolthet til staten Israel». President Isaac Herzog sier laget «gir oss mye respekt og glede med fantastisk spill og sportsånd».

Matchvinner Turgeman dediserte seieren til de tre israelske soldatene som ble drept ved den israelsk-egyptiske grensen tidligere på dagen.

– Det var en vanskelig dag for oss med nyhetene som kom fra Israel. Jeg dediserer denne seieren til ofrenes familier. Det var veldig smertefullt å høre om det som skjedde, sier mannen som sendte Israel til semifinalen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart