Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Air India har fått tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom til og fra Israel. Det har ingen fått lov til tidligere. (Foto: T. Laurent/Wikipedia)
Air India har fått tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom til og fra Israel. (Foto: T. Laurent/Wikipedia)

Historisk avtale med Saudi-Arabia

For første gang får et flyselskap lov til å fly over Saudi-Arabia på vei til Israel.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Det indiske flyselskapet Air India bekrefter at de vil starte en direkterute mellom Tel Aviv og Dehli, etter at de har fått en historisk tillatelse til å fly over saudiarabisk luftrom. Det er første gang et flyselskap har fått lov til å fly over Saudi-Arabia for å komme til Israel, skriver Times of Israel.

Tillatelsen markerer et vendepunkt fra Gulf-landet, som tidligere ikke tillot flyreiser til og fra Israel gjennom sitt luftrom. Som mange andre land i Midtøsten har ikke Saudi-Arabia noen diplomatiske forbindelser med Israel.

Men de siste årene har forholdet mellom landene begynt å bli bedre.

Den historiske avtalen gjør at flyturen mellom India og Israel vil bli to timer kortere, fordi pilotene ikke lenger må fly rundt Saudi-Arabia. Avtalen er også et klart tegn på at Israel har lykkes i arbeidet med å forbedre sine forbindelser til det mektige Gulf-landet.

Det israelske flyselskapet El Al er de eneste som per dags dato tilbyr direkterute mellom Israel og India. De har frem til nå måtte fly over Rødehavet og rundt Den arabiske halvøy for å unngå saudiarabisk luftrom. Nå håper også de på tillatelse til å fly over Saudi-Arabia.

El Als administrerende direktør, Gonen Usishkin, mener det vil være brudd på internasjonale regler hvis ikke de får den samme muligheten til å fly over Saudi-Arabia og mener det vil gi konkurrentene en urettferdig fordel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart