Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Statsminister Benjamin Netanyahu og Mossad-sjef Yossi Cohen skal ha deltatt på det historiske møtet. Dette bildet er fra 2017. (Foto: Haim Zach)

Historisk møte i Saudi-Arabia

Israelske medier skriver at statsminister Benjamin Netanyahu og Mossad-sjef Yossi Cohen har møtt den saudiarabiske kronprinsen Mohammad bin Salman i Saudi-Arabia. Også den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo skal ha deltatt på det historiske møtet, skriver Times of Israel.

Det er det første kjente høytstående møtet mellom en israelsk og en saudiarabisk leder. Netanyahus fly skal ha stått på bakken i fem timer i den saudiarabiske kystbyen Neom ved Rødehavet, før det returnerte til Israel.

Samtidig kunngjorde Pompeo at han hadde hatt «konstruktive møter» med Saudi-Arabias kronprins, men han nevnte ikke noe om at Netanyahu skal ha vært til stede. Pompeo har vært på en rundreise i Midtøsten, inkludert Israel.

USAs ambassadør i Saudi-Arabia John Abizaid (til venstre) og Saudi-Arabias utenriksmiister Faisal bin Farhan tar imot USAs utenriksminister Mike Pompeo og hans kone Susan på flyplassen i byen Neom i Saudi-Arabia 22. november 2020.

Det er ikke kommet noen offisiell bekreftelse på Netanyahus historiske besøk til Saudi-Arabia fra verken Israel, USA eller Saudi-Arabia. Ifølge TV-kanalen Kan handlet samtalene om Iran og den kommende Biden-administrasjonen.

Trump-administrasjonen har håpet at Saudi-Arabia vil gjøre som De forente arabiske Emirater og Bahrain i å anerkjenne Israel og etablere diplomatiske bånd, noe som virker mindre sannsynlig i kjølvannet av valget av Joe Biden som USAs neste president.

Mange tror den nye Biden-administrasjonen vil gjenoppta den omstridte atomavtalen med Iran, som både Israel og Saudi-Arabia er sterkt imot. Men Trump-administrasjonen vil ikke gjøre det enkelt for sine arvtakere. De ønsker å ilegge mange nye sanksjoner mot Iran før innvielsen av Biden 20. januar 2021.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart