Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den israelske squash-spilleren Daniel Poleshchuk fotografert i desember 2012. (Foto: Moshe Shai/Flash90)

Nektet israelske deltakere – nå er VM avlyst

VM i Malaysia er avlyst etter at landet nektet å slippe inn israelske utøvere.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Årets lag-VM i squash i Malaysia er avlyst, etter at vertslandet nektet å slippe israelske utøvere inn i landet. Mesterskapet skulle etter planen pågå fra 7. til 12. desember i hovedstaden Kuala Lumpur, skriver Times of Israel.

– Det er viktig at alle land som ønsker å konkurrere skal få lov til å delta, sier president Zena Wooldridge i det internasjonale squashforbundet (WSF).

WSF skriver i en offisiell uttalelse at de tror på «et åpent og inkluderende arrangement», og at de ble tvunget til å avlyse arrangementet da de israelske utøverne ikke fikk visum eller reisetillatelser til Malaysia.

– Det er en skam at de blander idrett og politikk, sa Aviv Bushinsky i det israelske squashforbundet da det ble kjent at israelske utøvere var uønsket.

Malaysia og Israel har ingen diplomatiske bånd og israelere er utestengt fra å besøke det sørasiatiske landet. I 2019 ble Malaysia fratatt retten til å arrangere VM i svømming for parautøvere fordi landet truet med å nekte israelere innreise. Den gangen ble mesterskapet flyttet til London.

– Et verdensmesterskap må være åpent for alle kvalifiserte utøvere og nasjoner, og de må kunne konkurrere trygt og fritt for diskriminering. Når en vertsnasjon ekskluderer utøvere fra en bestemt nasjon, på grunn av politiske grunner, så har vi ikke noe annet alternativ enn å se oss om etter en ny vert for mesterskapet, sa Andrew Parson i den paralympiske komité den gangen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart