Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Saudi Arabias kong Abdullah hilser på Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet i Mekka. (Foto: Reuters/Handout)
Saudi Arabias kong Abdullah hilser på Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet i Mekka. (Foto: Reuters/Handout)

OIC vil ekskludere Syria

Organisasjonen for samarbeid mellom islamske stater (OIC) er samlet til toppmøte i Mekka. Det er ventet at Syria blir utestengt fra organisasjonen på grunn av volden i landet, melder Reuters.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

OIC har 57 medlemsstater. For at Syria skal utestenges må to tredeler stemme for forslaget. Iran, som er den nærmeste allierte til Bashar Assad-regimet i Syria, kjemper imot forslaget. Syria-spørsmålet har splittet den muslimske verden gjennom lengre tid. Sunni-muslimer i Syria blir støttet av land som Saudi Arabia, Qatar og Tyrkia.

Til tross for at de står på ulik side i Syria-spørsmålet, tok Saudi Arabias kong Abdullah varmt imot Irans president Mahmoud Ahmadinejad under toppmøtet. Den offisielle saudiske tv-stasjonen viste bilder av de to topplederne som lo sammen, og Ahmadinejad fikk sitte ved kongens side.

– Det var et budskap til det iranske folk, og også til det saudiske folk, tenker jeg, at vi er muslimer og vi må samarbeide og glemme våre forskjeller, sier Abdullah al-Shammari, en politisk analytiker i Saudi Arabia.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart