Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Amatøropptak av det som skal være det brennende jagerflyet som styrter til bakken.
Amatøropptak av det som skal være det brennende jagerflyet som styrter til bakken.

Israel skjøt ned syrisk kampfly

Israelske forsvarsstyrker skjøt tirsdag ned et syrisk Sukhoi-24 jagerfly som infiltrerte israelsk territorium på Golan-høyden.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

For første gang på over 30 år krenket et syrisk jagerfly tirsdag israelsk luftrom på Golan-høydene. Flyet var 800 meter inne på israelsk side før det snudde. Avgjørelsen om å skyte ned flyet ble tatt da tok seg inn i israelsk luftrom på en truende måte. Da bakke-til-luft raketten Patriot rammet, 1.20 minutt senere, var flyet allerede på vei tilbake eller inne i syrisk luftrom. Piloten og navigatøren skal ha skutt seg ut av flyet i tide.

– Vi identifiserte det syriske jagerflyet i en høyde på 10-14.000 fot. Det er en høyde som passer for et angrep. Et jagerfly kan nå Genesaretsjøen på mindre enn ett minutt og hvor som helst ellers [i Israel] på fem minutt, sier en offiser til Yedioth Aharonoth.

Det er antatt at flyet var på vei for å angripe noen av de syriske opprørsgruppene som har inntatt stillinger i grenseområdet mot Israel.

Syriske myndigheter sier nedskytingen beviser Israels støtte til terroristene i Islamsk Stat og Nusra-fronten. Begge disse opprørsgruppene er fiender av Assad-regimet.

Siste gang Israel skjøt ned bemannede syriske fly var i 1985 over Libanon.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart