Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel i pluss

Fra Israel ble opprettet i 1948 og mange år etterpå hadde Israel et stort underskudd på handelsbalansen. Det betyr at Israel kjøpte mye mer fra utlandet enn det solgte. Forskjellen ble dekket av opplåning og utenlandske investeringer. Noen var bekymret for at gjelda til utlandet skulle bli altfor stor.

Da Benjamin Netanyahu (nå statsminister) var finansminister under Ariel Sharon i 2003-2005, skjedde det et skifte. For første gang fikk Israel overskudd på handelsbalansen. Da satt jo Israel med stor netto gjeld fra underskuddet i årene før.

I annet kvartal 2010 gikk Israel et skritt videre på dette feltet: For første gang eide israelere til sammen større eiendeler i utlandet enn utlendinger totalt eier i Israel. En av grunnene var riktignok at verdien av mange aksjer sank på børsen i Tel Aviv i den perioden, og det kan raskt snu seg. Men det forteller at israelere investerer mye i utlandet. Og dessuten investerer utlendinger fortsatt mye i Israel, ikke minst i høyteknologi.
Med dagens kurs eide israelere for 1.362 milliarder kroner i utlandet, mens utlendinger eide for 1.356 milliarder kroner i Israel.

Kilde: En artikkel av Vadim Sviderski på haaretz.com 16. september 2010.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart