Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Sintef deltar i Israel-ledet forskningsprosjekt

Israelsk selger av dødehavsmineraler. (Illustrasjonsfoto: Garry Wilmore, flickr.com)
Israelsk selger av dødehavsmineraler. (Illustrasjonsfoto: Garry Wilmore, flickr.com)
Sintef deltar i israelsk forskningsprosjekt om nanoteknologi og dødehavsmineraler. Dead Sea Laboratories, som blant annet står bak Ahava- produktene, er koordinator for prosjektet.

Dødehavets helsebringende luft, vann og leire har vært kjent i flere tusen år. Nå vil forskere funne ut hvordan man best kan tilføre de mange mineralene på en spesialtilpasset og nøyaktig måte, slik at enhver kan få det kosmetiske produktet de trenger til akkurat sitt hudproblem. Sammen med totalt 15 samarbeidspartnere, arbeider Dead Sea Laboratories og Sintef, med forskning på bio- og nanoteknologi for å finne den optimale måten å tilføre kroppen mineraler og vitaminer. Sintef er, ifølge organisasjonens nettsider, Skandinavias største uavhengige forskningsorganisasjon.

Forskjellige personer med samme hudlidelse reagerer på forskjellig måte på samme hudprodukt. Dette problemet ønsker Dead Sea Laboratories å løse. Deres eksperter mener løsningen av problemet er kosmetiske produkter som er spesialtilpasset huden til hver enkel kunde. Målet med Sintefs del av forskningsprosjektet er å finne gode lagringsmedium og praktisk innkapsling av mineraler og vitaminer. Andre samarbeidspartere arbeider med å utvikle nye måter å teste produkter på og også nye produksjonsfasiliteter for produksjon av skreddersydde produkter i liten skala.

Kapslene som Sintef jobber med er ørsmå, bare 300-400 nanometer store. De kan ikke sees eller kjennes. Innkapslingen av mineralene og vitaminene skal beskytte og gi større sikkerhet for å gi riktig dosering direkte mot rett sted i huden, forklarer Ruth Baumberger Schmid til tidsskriftet Gemini. Kapslene må være i nøyaktig rett størrelse, for å unngå at de blir vasket bort dersom de er for store, og for å unngå at de trenger gjennom alle hudlagene og inn i kroppen, dersom de er for små.

Arbeidet med utviklingen av kapslene startet ved Sintef i 2008. Kapslene skal nå bli testet for å sjekke at de ikke inneholder skadelige stoffer som er forbudt i kosmetiske produkter, før det blir utført kliniske studier og utvalg av akkurat hvilke kapsler som skal brukes for å kapsle inn dødehavsmineralene.

Verdensmarkedet for nye hudkremer er omfattende. Så mange som 2-3 prosent av verdens befolkning er plaget med psoriasis. Kviser og rynker er eksempler på andre hudplager som de aller fleste blir kjent med i løpet av livet. Dødehavets helsebringende mineraler har allerede gitt mange et nytt liv verden over gjennom kosmetiske produkter som kremer, salver og såper. I tiden fremover håper forskningspartnerne, med Dead Sea Laboratories i fronten, å kunne tilby produkter som skal hjelpe folk med hudlidelser på en enda bedre og mer målrettet måte.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart