Israelsk selger av dødehavsmineraler. (Illustrasjonsfoto: Garry Wilmore, flickr.com)
Israelsk selger av dødehavsmineraler. (Illustrasjonsfoto: Garry Wilmore, flickr.com)

Sintef deltar i Israel-ledet forskningsprosjekt

Sintef deltar i israelsk forskningsprosjekt om nanoteknologi og dødehavsmineraler. Dead Sea Laboratories, som blant annet står bak Ahava- produktene, er koordinator for prosjektet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Dødehavets helsebringende luft, vann og leire har vært kjent i flere tusen år. Nå vil forskere funne ut hvordan man best kan tilføre de mange mineralene på en spesialtilpasset og nøyaktig måte, slik at enhver kan få det kosmetiske produktet de trenger til akkurat sitt hudproblem. Sammen med totalt 15 samarbeidspartnere, arbeider Dead Sea Laboratories og Sintef, med forskning på bio- og nanoteknologi for å finne den optimale måten å tilføre kroppen mineraler og vitaminer. Sintef er, ifølge organisasjonens nettsider, Skandinavias største uavhengige forskningsorganisasjon.

Forskjellige personer med samme hudlidelse reagerer på forskjellig måte på samme hudprodukt. Dette problemet ønsker Dead Sea Laboratories å løse. Deres eksperter mener løsningen av problemet er kosmetiske produkter som er spesialtilpasset huden til hver enkel kunde. Målet med Sintefs del av forskningsprosjektet er å finne gode lagringsmedium og praktisk innkapsling av mineraler og vitaminer. Andre samarbeidspartere arbeider med å utvikle nye måter å teste produkter på og også nye produksjonsfasiliteter for produksjon av skreddersydde produkter i liten skala.

Kapslene som Sintef jobber med er ørsmå, bare 300-400 nanometer store. De kan ikke sees eller kjennes. Innkapslingen av mineralene og vitaminene skal beskytte og gi større sikkerhet for å gi riktig dosering direkte mot rett sted i huden, forklarer Ruth Baumberger Schmid til tidsskriftet Gemini. Kapslene må være i nøyaktig rett størrelse, for å unngå at de blir vasket bort dersom de er for store, og for å unngå at de trenger gjennom alle hudlagene og inn i kroppen, dersom de er for små.

Arbeidet med utviklingen av kapslene startet ved Sintef i 2008. Kapslene skal nå bli testet for å sjekke at de ikke inneholder skadelige stoffer som er forbudt i kosmetiske produkter, før det blir utført kliniske studier og utvalg av akkurat hvilke kapsler som skal brukes for å kapsle inn dødehavsmineralene.

Verdensmarkedet for nye hudkremer er omfattende. Så mange som 2-3 prosent av verdens befolkning er plaget med psoriasis. Kviser og rynker er eksempler på andre hudplager som de aller fleste blir kjent med i løpet av livet. Dødehavets helsebringende mineraler har allerede gitt mange et nytt liv verden over gjennom kosmetiske produkter som kremer, salver og såper. I tiden fremover håper forskningspartnerne, med Dead Sea Laboratories i fronten, å kunne tilby produkter som skal hjelpe folk med hudlidelser på en enda bedre og mer målrettet måte.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart