Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Skjermdump fra Agritechs nettside.
Skjermdump fra Agritechs nettside.

Iransk delegasjon til Agritech Israel 2012

Tre iranske forretningsmenn er påmeldt til årets landbruks- og teknologimesse i Israel, Agritech 2012. Planen er at de skal se på og kjøpe avansert landbruksutstyr.

Agritech arrangeres i år fra 15. til 17. mai. Mye kan skje innen den tid, men hittil ser det ut til at tre iranerne setter godt landbruk og forretning foran konflikten mellom Israel og sitt hjemland, skriver Yedioth Aharonoth. Tre iranere med dobbelt statsborgerskap har meldt seg på til den tre dager lange konferansen i Tel Aviv. Det har også to hundre leverandørselskaper, som vil vise sine teknologi og innovasjon innen ørkenjordbruk.

 

Vil kjøpe drivhusutstyr

Iran og Israel har ingen diplomatiske forbindelser eller handelsavtaler av noe slag, og spenningen har vært stor mellom de to landene den siste tiden på grunn av Irans atomprogram. De tre iranerne skal være spesielt interesserte i å komme til Agritech og lære mer om og kjøpe drivhusutstyr. Hvis en avtale skulle bli inngått, vil alt utstyr bli levert via et tredje land, forteller Yedioth Aharonoth.

 

Landbruk først

Det er ikke første gang Agritech tiltrekker seg deltakere fra land man ikke skulle tro ville sette sin fot på israelsk jord. Tidligere har forretningsfolk fra Jordan og Tyrkia kommet. Det er  vel kanskje ikke helt overraskende i og med at de sliter med mange av de samme utfordringene i landbruket som Israel, og at landene allerede har etablert diplomatiske bånd. Mer overraskende er det at delegater fra arabiske land som ikke har noe slikt forhold til Israel også har kommet, som bønder fra Irak og De Forente Arabiske Emirater. Også disse landene har store jordbruksutfordringer som likner på de spørsmålene Israel står overfor vedrørende vannbruk, vannrensing, ørkenjordbruk og maksimalisering av begrensede naturlige ressurser. Med Israel som en av de ledende utviklerne på markedet innen ørkenlandbruk, er det mye de kan hente på konferansen.

Du kan lese mer om Agritech på messens nettsider.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart