Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israel er verdens åttende største våpeneksportør

Det israelske Iron Dome-batteriet. (Illustrasjon: IDF)
Det israelske Iron Dome-batteriet. (Illustrasjon: IDF)
Takket være enorme våpenavtaler med U-land har Israel klatret kraftig på listen over de landene som eksporterer mest våpen i verden.

Den israelske våpeneksporten mellom 2004 og 2011 var den åttende største i verden, bak USA, Russland, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Kina og Italia. I denne perioden eksporterte Israel våpen til en verdi av 73,6 milliarder kroner, ifølge Den amerikanske kongressens forskningstjeneste. Mesteparten av eksporten skyldes at Jerusalem har inngått en rekke våpenavtaler med U-land, som for eksempel Kenya, Etiopia og Aserbajdsjan. Også Norge er blant verdens største våpeneksportører, viser tall fra SSB.

Den amerikanske kongressens forskningstjeneste skriver at forsvarsindustrien er selve bærebjelken i Israels teknologibransje. De 150 selskapene i forsvarssektoren har en årlig omsetning på godt og vel 20 milliarder kroner. Toppåret var  2010, da forsvarsindustrien totalt solgte varer for 54,8 milliarder til inn- og utland.

Men Israel merker at finanskrisen spiser opp forsvarsbudsjettene både hjemme og hos sine allierte. Det gjør at industrien for øyeblikket er nede i en bølgedal, melder United Press International.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart