Israels første astronaut, Ilan Ramon. (Foto: Wikipedia)
Israels første astronaut, Ilan Ramon. (Foto: Wikipedia)

Ny israelsk astronaut i rommet?

Forsknings- og teknologidepartementet har innledet samtaler med internasjonale romfartsorganer for å kunne trene opp en ny israelsk astronaut. I morgen er det ti år siden Ilan Ramon ble drept om bord i romskipet Columbia.

Ved Den internasjonale romfartskonferansen i Herzliya denne uken drøftet lederen for Israels romfartsbyrå, Yitzhak Ben Israel, saken i uformelle samtaler med lederne for de andre romfartsbyårene som var tilstede. Nå vil de undersøke mulighetene videre for å få israeler nummer to i historien ut i rommet.

Det vil imidlertid ta lang tid før drømmen blir en realitet. Det tok de lokale romfartsmyndighetene to år å finne den rette kandidaten for fjorten år siden og fire år å trene Ilan Ramon opp. Men når det internasjonale romfartssamfunnet har gitt sitt klarsignal, starter arbeidet med å finne hans etterfølger. Arbeidet vedkommende vil gjøre i verdensrommet vil trolig skje om bord på den internasjonale romstasjonen.

1. februar 2003 ble Ramon drept etter sin tur i verdensrommet med det amerikanske romskipet Columbia, da det gikk i oppløsning på vei inn igjen i jordens atmosfære. Familien ble rammet av en ny ulykke da Ramons sønn Asaf ble drept i en jagerflyulykke i 2009.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart