Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny israelsk astronaut i rommet?

Israels første astronaut, Ilan Ramon. (Foto: Wikipedia)
Israels første astronaut, Ilan Ramon. (Foto: Wikipedia)
Forsknings- og teknologidepartementet har innledet samtaler med internasjonale romfartsorganer for å kunne trene opp en ny israelsk astronaut. I morgen er det ti år siden Ilan Ramon ble drept om bord i romskipet Columbia.

Ved Den internasjonale romfartskonferansen i Herzliya denne uken drøftet lederen for Israels romfartsbyrå, Yitzhak Ben Israel, saken i uformelle samtaler med lederne for de andre romfartsbyårene som var tilstede. Nå vil de undersøke mulighetene videre for å få israeler nummer to i historien ut i rommet.

Det vil imidlertid ta lang tid før drømmen blir en realitet. Det tok de lokale romfartsmyndighetene to år å finne den rette kandidaten for fjorten år siden og fire år å trene Ilan Ramon opp. Men når det internasjonale romfartssamfunnet har gitt sitt klarsignal, starter arbeidet med å finne hans etterfølger. Arbeidet vedkommende vil gjøre i verdensrommet vil trolig skje om bord på den internasjonale romstasjonen.

1. februar 2003 ble Ramon drept etter sin tur i verdensrommet med det amerikanske romskipet Columbia, da det gikk i oppløsning på vei inn igjen i jordens atmosfære. Familien ble rammet av en ny ulykke da Ramons sønn Asaf ble drept i en jagerflyulykke i 2009.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart