Studenthyblene til Technion-universitetet i Haifa. (Illustrasjon: Yoav Lerman, flickr.com)
Studenthyblene til Technion-universitetet i Haifa. (Illustrasjon: Yoav Lerman, flickr.com)

Technion sjette best i verden

Kun fem universiteter i verden er bedre på entreprenørskap og innovasjon enn Technion-universitetet i Haifa, viser en ny undersøkelse.

Massachusetts Intitute of Technology (MIT) har gjennomført undersøkelsen i samarbeid med det russiske innovasjonssenteret Skolkovo. Målet var å identifisere de mest innovative universitetene i verden, forklarer Times of Israel.

Technion-universitetet var et av to blant de ti beste, som ikke ligger i Europa eller USA. De to beste universitetene skal være MIT selv og Stanford University i USA, Technion blir rangert som nummer seks. Sammen med Imperial College i London beskrives Technion som «fremmadstormende giganter, med et rykte som har vokst betydelig de siste årene». Totalt ble 120 universiteter i 20 land vurdert.

På rangeringen over landene som er best på innovasjon og entreprenørskap, havnet Israel på tredjeplass bak USA og Storbritannia. Rett bak havnet Sverige, Singapore, Tyskland, Sveits, Nederland, Kina og Canada.

– Technions posisjon blant verdens ti ledende universiteter på områder som innovasjon og entreprenørskap, bringer oss nærmere å oppnå målet: Å bli regnet blant verdens ti ledende universiteter, forklarer president Peretz Lavie.

Universitet ble grunnlagt i Haifa i 1912 og er Israels eldste. Tre Nobel-vinnere i kjemi er for øyeblikket ansatt her.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart