Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu invitert til Kina

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu er invitert på statsbesøk til Kina i mai. Selv om han fortsatt ikke har svart, er det ventet at han takker ja.

Ifølge opplysninger som Jerusalem Post har fått tak i, vil statsminister Benjamin Netanyahu takke ja til en invitasjon fra Kinas nye statsminister Li Keqiang. Den andre uken i mai vil Netanyahu trolig reise til Beijing, blant annet for å drøfte nye handelsavtaler mellom landene.

Det er første gang at Netanyahu reiser til Kina som statsminister, siden slutten av 1990-tallet. Ikke siden han ble statsminister på nytt i 2009, har han vært på statsbesøk her. Mye har skjedd i forholdet mellom de to statene siden hans forrige besøk. Kina er i dag Israels tredje største handelspartner etter EU og USA, men blir stadig viktigere for Jerusalem. Samarbeid mellom israelsk og kinesisk teknologisektor blir stadig mer vanlig. Årlig selger Israel varer til Kina for 15,6 milliarder kroner, mens de importerer for 30,8 milliarder.

I tillegg til handel vil Li og Netanyahu diskutere atomprogrammet til Iran. Både kineserne og russerne er svært skeptisk til nye sanksjoner.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart