Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Kina søker teknologi-hjelp i Israel

President ved Universitetet i Tel Aviv Joseph Klafter og professor Chen Jining ved Tsinghua Universitet i Beijing da rammeavtalen om det kommende israelsk-kinesiske forskningssenteret ble underskrevet høsten 2013. Denne uken blir prosjektkontrakten underskrevet. (Foto: Hjemmesiden til universitetet i Tel Aviv.)
President ved Universitetet i Tel Aviv Joseph Klafter og professor Chen Jining ved Tsinghua Universitet i Beijing da rammeavtalen om det kommende israelsk-kinesiske forskningssenteret ble underskrevet høsten 2013. Denne uken blir prosjektkontrakten underskrevet. (Foto: Hjemmesiden til universitetet i Tel Aviv.)
En stor kinesisk delegasjon er denne uken i Israel for å søke samarbeid om utvikling av høyteknologi. Under besøket underskriver de to landene en avtale om å investere 1,8 milliarder kroner i et samarbeidsprosjekt om et felles forskningssenter.

Israel og Kina satser stort på felles forskning innen bioteknologi, solenergi, vann og annen miljøteknologi, og etablerer XIN Research Center, forteller Times of Israel.

400 kinesiske forretningsmenn og myndighetsrepresentanter er denne uken i Israel, hvor de deltar på en rekke konferanser, samlinger og forretningsmøter angående forsknings- og utviklingssamarbeid på en rekke fagområder. Underskriving av samarbeidsavtalen om det kommende forskningssenteret er et viktig punkt på agendaen under besøket.

 

– Et eksepsjonelt prosjekt

Senteret vil være et samarbeidsprosjekt mellom universitetet i Tel Aviv og Tsinghua Universitet i Beijing. Ledelsen ved universitetet i Tel Aviv sier de håper senteret vil støpe fast båndene mellom de to landene og skape muligheter for teknologisk utvikling i begge land.

– Dette er et eksepsjonelt viktig prosjekt. Senteret vil åpne nye horisonter for det israelske samfunnet, sier Joseph Klafter, president for universitetet i Tel Aviv.

Begge statene har bidratt til finansieringen av senteret, men den største andelen av de 1,8 milliardene kommer fra private investorer i både Kina og Israel.

 

– Vil oppgradere Kina med Israels hjelp

– Vi ønsker at israelsk teknologi skal hjelpe Kina å ”oppgradere” samfunnet sitt, sier Shangyan Fen, som leder avdelingen for strategiske investeringer og utvikling i China Everbright Ltd. og er direktør i Catalyst-CEL, et israelsk-kinesisk investeringsfond som hjelper israelske selskaper å utvikle teknologi for det kinesiske markedet.

– Kina har kommet til et punkt der folk innser at det trengs forandring dersom vi skal fortsette å blomstre, og ser mot Israel for å finne hjelp til å iverksette denne forandringen, sier hun.

Det omfattende programmet for de 400 besøkende kineserne inneholder blant annet det første forumet for israelsk-kinesisk økonomisk samarbeid som noen gang har blitt arrangert, Israel China Economic Summit.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart