Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Sterile fluer til insektbekjempelse

Et israelsk selskap gir fluer radioaktiv behandling slik at de blir sterile. Dermed kan bestanden av skadelige fluer blir redusert. (Illustrasjonsfoto: Rushen, flickr)
Et israelsk selskap gir fluer radioaktiv behandling slik at de blir sterile. Dermed kan bestanden av skadelige fluer blir redusert. (Illustrasjonsfoto: Rushen, flickr)
Se hvordan israelsk teknologi bekjemper skadedyr.

Ulike insektsarter gjør stor skade på planter i Middelhavsområdet.

En israelsk bedrift, BioBee, har spesialisert seg på å sette ut sterile insekter. Nylig solgte bedriften ca. 400 millioner sterile fluer til Kroatia og Bosnia. Det var en oppfølging av et lignende, vellykket prosjekt i høst, melder ynetnews.com.

Fluene vokser i laboratoriet på BioBee. Der blir de, på puppestadiet, utsatt for sterk radioaktivitet. Det skjer under kontroll av Israels atomenergi-kommisjon. Det internasjonale atomenergibyrået, IAEA, synes at prosjektet er et fint eksempel på fredelig bruk av atomteknologi. Behandlingen fører til at fluene blir sterile.

Fluene sendes som pupper dit de skal være. De blir altså ikke klekket før de kommer fram. Der parer de seg med skadefluene, med det resultatet at mange av dem ikke får avkom.

En spansk bedrift la også inn anbud på insektbekjempelsen. Denne bedriften har tidligere gjort lignende prosjekter på Balkan. Dette er et eksempel på hvordan israelske bedrifter er aktive i skadedyr-bekjempelse som ikke skader miljøet. I dette tilfellet slipper man giftsprøyting.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart