Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ny oppfinnelse fra Israel: Intelligent medisinsk armbånd

Armbåndet MyMDband (Foto: Israel21c)
Armbåndet MyMDband (Foto: Israel21c)
Hjelper redningshjelpen når hvert sekund teller.

Nettsiden Israel21c omtalte 2. juni en ny israelsk oppfinnelse som har fått navnet MyMDband. Det er et armbånd som lagrer viktig medisinsk informasjon om en pasient.

Ifølge produsentens nettside er det anslått at flere hundre tusen pasienter bare i USA dør hvert år på grunn av manglende medisinsk informasjon om pasientens helsetilstand i en nødsituasjon. Med dette armbåndet ville mange av dem kunne blitt reddet.

Armbåndet, som er laget av silikon og rustfritt stål, har en QR-kode inngravert med laser på utsiden. Dermed kan en ambulansearbeider eller helsepersonell på et sykehus skanne koden med en smarttelefon og raskt få viktig informasjon om pasientens medisinske tilstand og historie, hvilke medisiner han bruker, eventuelle allergier og hvilke sykdommer han er vaksinert mot. Også resultatet av siste EKG-test kan lagres.

Systemet kan også varsle pasientens pårørende om hvor han befinner seg ved å bruke mobiltelefonens innebygde GPS.

Israelerne Gideon Rogers og Elly Gorodetzer samarbeidet med profesjonelle helsearbeidere, tekniske eksperter og pasienter da de utviklet teknologien bak produktet.

Helsearbeidere er trent opp til å se etter et slikt medisinsk armbånd på en pasient når de rutinemessig sjekker puls og blodtrykk. Etter å ha skannet QR-koden og åpnet nettleseren, vil nettsiden www.411.md be om en sikkerhetskode. Den kan leses på innsiden av armbåndet.

Etter å ha tastet inn den femsifrede PIN-koden vil informasjonen som ble lagret i databasen av pasienten da abonnementet ble tegnet, bli tilgjengelig på et språk som er forståelig for helsearbeiderne. Det kan være svært viktig for å kunne gi korrekt behandling til turister på reise i fremmede land.

I USA koster et slikt abonnement 65 dollar for ett år.

Israel21c skriver at produsentene har lansert to kampanjer for å skaffe penger til markedsføring av armbåndet gjennom såkalt Crowdfunding eller folkefinansiering på nettsiden Crowdmii. Den ene kampanjen tar sikte på å markedsføre produktet på det vanlige markedet.

Den andre kampanjen gjelder finansiering av gratis armbånd til 1500 Holocaust-overlevende i Israel. Etterpå er målet å tilby armbåndet til over 190.000 Holocaust-overlevende i Israel.

MyMDband blir markedsført og distribuert i Australia, Canada, Frankrike, Israel, Sveits, Storbritannia og USA. Systemet ble i 2014 oversatt til engelsk, fransk, tysk, hebraisk, russisk og spansk. MyMDband Inc. har også laget lokale medisinlister for USA, Storbritannia, Canada, Frankrike, Sveits, Israel, Chile og Australia.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart