Søk
Solenergiproduksjon utenfor Eilat. (Foto: Kibbutz Ketura)
Solenergiproduksjon utenfor Eilat. (Foto: Kibbutz Ketura)

– Håpets budskap, ”made in Jerusalem”

Med en delegasjon på 50 personer vil Israel presentere sine nyvinninger innen grønn teknologi på klimatoppmøtet i Paris.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Et av medlemmene i den israelske delegasjonen til klimatoppmøtet som startet i dag, Yosef Abramowitz, sier til Times of Israel at Israel håper å få bidra med sin ekspertise på solenergi. Den israelske delegasjonen mener at solenergi må være en stor del av løsningen når verdenssamfunnet i Paris de neste 11 dagene skal enes om en langsiktig plan for å få ned klimagassutslippene.

 

– Israelsk innovasjon kan gi hjelp

Klimatoppmøtets målsetning er å få alle de 166 deltakerlandene til å underskrive en bindende avtale som skal sikre at den globale oppvarmingen ikke skal medføre en temperaturendring på mer enn maksimalt to grader i løpet av det neste århundret. Avtalen vil måtte medføre at alle landene må kutte i utslippene og tenke kreativt for å finne nye løsninger for energiforsyning.

– Hovedfokuset for den israelske delegasjonen er at israelsk innovasjon kan hjelpe alle landene å oppnå sine mål om utvikling og utslippsreduksjoner, sier Yosef Abramowitz, som er direktør for solenergiselskapet Energiya Global og en av pionerene innen den israelske solenergi-industrien.

Den israelske delegasjonen vil samtidig måtte svare på hvorfor landet til tross for sin teknologiske ekspertise til nå ikke har forpliktet seg til et høyere mål enn at 17 prosent av energiforbruket skal komme fra fornybare kilder innen 2030. Målet er på linje med andre industriland, men lavere enn USA som har forpliktet seg på 28 prosent. De israelske myndighetene forklarer dette med landets høye kostnader til sikkerhet, den geopolitiske situasjonen og manglende tilgang på geotermisk energi (energi fra jordvarme). Hittil er bare to prosent av det totale israelske energiforbruket fornybart.

 

Revolusjon i sør

I én region av Israel har likevel solenergien allerede begynt å spille en svært betydelig rolle. I Arava-regionen sør i Israel, det solrike området fra Eilat og opp til Dødehavet, er allerede 60 prosent av energiforbruket solenergi, forteller Abramowitz. Innen 2020 skal hundre prosent av regionens energiforbruk på dagtid være solenergi, og innen 2025 skal solenergien forsørge alt forbruket både dag og natt. Abramowitz kaller det en revolusjon.

– Det vi har lært i Arava burde være en leksjon for både Israel og resten av verden, sier han.

Selskapet Arava Power, grunnlagt av Abramowitz, har bygget en 40 megawatts kraftstasjon for solenergi, som alene forsørger en tredel av Eilats energiforbruk på dagtid. I løpet av de neste fem årene skal en 60 megawatts kraftstasjon bygges ved Timna, noe som vil bli det avgjørende bidraget til at regionen blir fullt ut energiuavhengig.

 

Afrika ser til Sør-Israel

Abramowitz forteller at afrikanske ledere nå er svært ivrige etter å møte ham og resten av den israelske delegasjonen. De vil snakke om hvordan de kan kopiere Israels suksess i Arava i sine egne solfylte land. Selskapet hans har allerede hatt gode erfaringer med å bygge kraftstasjon med solenergi i Rwanda. Abramowitz påpeker også at prisene på solenergiteknologi har gått kraftig ned de siste årene.

– Det har vært et prisfall på 80 prosent for solenergi de siste fem årene. Det er et rent mirakel. De teknologiske løsningene har vært der, og når dette blir så økonomisk bærekraftig og billig, vil det kunne gå mye fortere å implementere, særlig i utviklingslandene. Dette er håpets budskap, ”made in Jerusalem”, sier Abramowitz.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu var mandag med på åpningen av klimatoppmøtet.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart