Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Her eksploderer raketten som var lastet med den israelske satellitten. (Foto: Skjermdump av vide fra uslaunchreport.com via Ynetnews.com)
Her eksploderer raketten som var lastet med den israelske satellitten. (Foto: Skjermdump av vide fra uslaunchreport.com via Ynetnews.com)

Israelsk satellitt ødelagt i eksplosjon

Ulykken betyr et tilbakeslag i arbeidet med å gi store deler av Afrika internett-tilgang. Den er også et hardt slag for den israelske romfartsindustrien.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den israelske satellitten AMOS-6 skulle ha tatt av mot verdensrommet lørdag 3. september. Men under forberedende prosedyrer torsdag eksploderte raketten som skulle frakte den, og satellitten ble ødelagt, ifølge Reuters.

Satellitten AMOS-6 var bygget av Israel Aerospace Industries og driftet av det israelske selskapet Spacecom i samarbeid med det franske selskapet Eutelsat Communications. Den var leid inn av Facebook for å brukes i selskapets storsatsing på å skape internett-tilgang for hittil udekkede deler av Afrika. AMOS-6 skulle sendes ut i verdensrommet i en rakett av typen Falcon 9 fra Elon Musks romfartsselskap SpaceX.

Raketten eksploderte da det ifølge SpaceX «oppsto avvik» under prøving av avfyringssystemet. Satellitten ble ødelagt i eksplosjonen bare to dager før den skulle være blitt sendt ut. Ulykken skjedde ved SpaceX’ base i Cape Canaveral, Florida. Ingen personer kom til skade.

– Dette er et hardt slag som setter hele den israelske romfartsindustriens framtid i fare, sier Israel Space Agencys formann Isaac Ben-Israel til Channel 10, som er referert av Ynetnews.com.

Han anslår at det vil ta tre år å bygge en ny satellitt, dersom det i det hele tatt lar seg gjøre å gjennomføre en ny slik satsing.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart