Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk satellitt ødelagt i eksplosjon

Her eksploderer raketten som var lastet med den israelske satellitten. (Foto: Skjermdump av vide fra uslaunchreport.com via Ynetnews.com)
Her eksploderer raketten som var lastet med den israelske satellitten. (Foto: Skjermdump av vide fra uslaunchreport.com via Ynetnews.com)
Ulykken betyr et tilbakeslag i arbeidet med å gi store deler av Afrika internett-tilgang. Den er også et hardt slag for den israelske romfartsindustrien.

Den israelske satellitten AMOS-6 skulle ha tatt av mot verdensrommet lørdag 3. september. Men under forberedende prosedyrer torsdag eksploderte raketten som skulle frakte den, og satellitten ble ødelagt, ifølge Reuters.

Satellitten AMOS-6 var bygget av Israel Aerospace Industries og driftet av det israelske selskapet Spacecom i samarbeid med det franske selskapet Eutelsat Communications. Den var leid inn av Facebook for å brukes i selskapets storsatsing på å skape internett-tilgang for hittil udekkede deler av Afrika. AMOS-6 skulle sendes ut i verdensrommet i en rakett av typen Falcon 9 fra Elon Musks romfartsselskap SpaceX.

Raketten eksploderte da det ifølge SpaceX «oppsto avvik» under prøving av avfyringssystemet. Satellitten ble ødelagt i eksplosjonen bare to dager før den skulle være blitt sendt ut. Ulykken skjedde ved SpaceX’ base i Cape Canaveral, Florida. Ingen personer kom til skade.

– Dette er et hardt slag som setter hele den israelske romfartsindustriens framtid i fare, sier Israel Space Agencys formann Isaac Ben-Israel til Channel 10, som er referert av Ynetnews.com.

Han anslår at det vil ta tre år å bygge en ny satellitt, dersom det i det hele tatt lar seg gjøre å gjennomføre en ny slik satsing.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart