Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Overvåkningssatellitten Ofek 10 ble sendt ut i bane for to år siden. (Foto: Israels forsvrsdepartement / Israel Aerospace Industries.)
Overvåkningssatellitten Ofek 10 ble sendt ut i bane for to år siden. (Foto: Israels forsvrsdepartement / Israel Aerospace Industries.)

Sør-Korea viser interesse for israelsk overvåkningssatelitt

Israels nyeste overvåkningssatellitt, Ofek 11, kan bli lånt ut til Sør Korea for å overvåke trusselen fra det nord-koreanske forsvaret.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Tjenestemenn fra det sør-koreanske forsvaret fortalte Yonhap nyhetsbyrå at de vurderer å låne den israelske Ofek 11 overvåkningssatelitten for å overvåke Nord Korea. Det står mellom å bruke den israelske satellitten eller en satellitt fra et annet land, melder Yedioth Aharonoth.

Sør-koreanerne bruker for det meste amerikanske satellitter, og det antas at en lokalprodusert satellitt ikke vil være klar før i 2023. Nå har Sør-Korea vist interesse for å ta i bruk den israelske satellitten på grunn av dens spesielle bane rundt jorden. Israel og Sør Korea befinner seg på liknende breddegradslinjer – mellom 30 og 40 grader nord for ekvator. Times of Israel forklarer at satellitten derfor kan gå i bane over Korea for å samle informasjon om det nord-koreanske forsvarets aktiviteter.

USA har kunngjort at de har oppdaget en oppskyting av et ballistisk missil fra Nord Korea i forrige uke. Sør-koreanske kilder rapporterte at oppskytingen mislyktes.

Ofek 11-satelitten ble skutt opp fra Palmachim flystasjonen i Israel i september, og har bedre overvåkningskapasitet enn dens forgjengere, forteller Yedioth Aharonoth.

Hver nye overvåkningssatellitt øker Israels evne til å overvåke og følge områder av interesse for landets etteretning og nasjonale sikkerhet. Det betyr at også bildekvalitet forbedres med tanke på optikken og radarsensoren. Satellitten kan dermed se objekter både om dagen og om natten, og til og med under dårlige værforhold.

Satellitten Ofek 11 kan følge objekter og mål med høyere effektivitet og nøyaktighet på steder hvor tidligere satellitter har hatt vanskeligheter.

Nå kan Israel også dekke flere områder i verden for å oppnå informasjon av høyere kvalitet.

I 2014 kom det fram på den offisielle IDF radiostasjonen at Sør Korea var blant flere land som er interesserte i å kjøpe det israelske Iron Dome forsvarssystemet, ifølge Times of Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart