Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Intel kjøper israelske Mobileye for svimlende 130 milliarder kroner

Amnon Shashua demonstrerer førerløs bil (Foto: Skjermdump fra Youtube)
Amnon Shashua, som grunnla Mobileye, demonstrerer en førerløs bil. (Foto: Skjermdump fra Youtube)
Selskapet utvikler teknologi for førerløse biler. Oppkjøpet er det største i Israels historie.

Det gigantiske IT-konsernet Intel bekreftet mandag at de har inngått en avtale om kjøp av Mobileye, et Jerusalem-basert teknologiselskap som utvikler førerassistentsystemer. Målet til det amerikanske selskapet er å ta en ledende posisjon i det raskt voksende markedet med selvkjørende biler.

Det er et datterselskap av Intel som står for selve oppkjøpet, som har en totalsum på 15,3 milliarder amerikanske dollar. Det tilsvarer 130 milliarder norske kroner og er det største oppkjøpet av et teknologiselskap i Israel noensinne. Intel anslår at markedet innen selvkjørende biler være verdt over 600 milliarder kroner innen 2030.

Mobileye ble grunnlagt i 1999 og hadde som mål å bidra til å redusere skader og dødsfall som følge av trafikkulykker. Selskapet mottok over én milliard kroner i investeringer fra Goldman Sachs i 2007 og ble børsnotert på New York Stock Exchange i 2014. Oppkjøpet gjør at Intel vil kunne kombinere best-i-klassen teknologi fra begge selskapene i alt fra kunstig intelligens til supermaskiner.

– Dette oppkjøpet er et stort steg fremover for våre aksjonærer, bilindustrien og forbrukerne. Sammen kan vi akselerere fremtiden for autonom [selvkjørende] kjøring med forbedret ytelse til en lavere kostnad for bilprodusentene, sier Brian Krzanich, administerende direktør i Intel, i en pressemelding.

Mobileye, Intel og BMW startet et samarbeid i juli i fjor innen førerløse biler, og i januar kom selskapene med en prognose om at autonome biler fra BMW vil være på veiene i løpet av andre halvdel av 2017. Tidligere samarbeidet Mobileye med Tesla.

Se hvordan teknologien fungerer her;

[youtube width=»500″ height=»380″]https://www.youtube.com/watch?v=L1Bmc61l99A[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart