Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Vil det japanske bilmerket Toyota nå havne på listen til de som vi boikotte Israel? Her fra lanseringen av et nytt produkt på bilmessen i Chicago. (Foto: Chicago Auto Show)
Det japanske bilmerket Toyota lanserte et nytt produkt på bilmessen i Chicago i februar. (Foto: Chicago Auto Show)

Toyota satser på israelsk teknologi

Nå må de som ivrer for boikott av Israel parkere Toyotaen sin i garasjen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Japanske Toyota ønsker å investere mer i israelsk robot- og bilteknologi, etter at selskapet i sommer investerte 115 millioner kroner i det israelske firmaet Intuition Robotics gjennom investeringsfondet Toyota AI Ventures.

Oppstartsbedriften Intuition Robotics, som lager roboter som skal hjelpe eldre, var fondets første investering i Israel. Fondet har over 800 millioner kroner tilgjengelig til investeringer i selskaper som satser på kunstig intelligens, roboter, selvkjørende kjøretøyer og data- og skylagring.

– Vi vil nok se at Toyota vil involvere seg mer i det israelske markedet framover, sier Jim Adler, direktør for det California-baserte Toyota AI Ventures, som igjen er en del av det over 8 milliarder kroner store fondet Toyota Research Institute. Det skriver avisen Ha’aretz.

Det er spesielt teknologier som kan forutse situasjoner som er interessante for den japanske bilgiganten. Det er teknologi som blant annet hjelper biler med å håndtere uforutsette situasjoner og tolke situasjoner, som for eksempel at et barn er i ferd med å gå over veien på rødt lys.

– Det foregår enormt med innovasjon i Israel nå, forklarer Adler.

Israel blir et stadig større marked for utvikling av bilteknologi. Tidligere i år kjøpte det amerikanske selskapet Intel selskapet Mobileye, som lager teknologi for selvkjørende biler, for svimlende 130 milliarder kroner.

Nylig ble det også kjent at det tyske selskapet Continental AG har kjøpt det israelske cybersikkerhetsselskapet Argus Cyber Security, som beskytter biler mot hacking. Med selvkjørende biler og stadig mer teknologi i kjøretøyene er dette et marked som trolig bare vil vokse og vokse i tiden framover.

Toyota AI Ventures har så langt investert i fem selskaper. Det er ventet at de vil investere i minst 20 selskaper verden over. Når det gjelder investeringen i det israelske selskapet Intuition Robotics, som planlegger å teste ut robotene sine neste år, sier Adler at det er mange likheter mellom roboter og selvkjørende biler, som han omtaler som «store roboter med hjul».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart