Intels 9. generasjon Gen Core-prosessor er selskapets kraftigste noensinne. Den er produsert i Israel. (Foto: Intel)
Intels 9. generasjon Gen Core-prosessor er selskapets kraftigste noensinne. Den er produsert i Israel. (Foto: Intel)

Made in Israel: Intels kraftigste prosessor noensinne

Det kan bli vanskelig å bruke data fremover hvis du boikotter Israel.

Den amerikanske teknologigiganten Intel har lansert sin kraftigste prosessor til bærbare dataer noensinne. Den 9. generasjonen av Core H-prosessoren er rettet mot dataspillere og dem som jobber med grafisk. Intel sier den nye prosessoren har opptil 33% bedre ytelse sammenlignet med en tre år gammel PC. Prosessoren er utviklet ved selskapets avdeling i Haifa i Israel.

– Vår nye prosessor er laget for å glede spillere, utviklere og ytelsesbrukere ved å gi dem mer av hva de ønsker, forteller Fredrik Hamberger i Intel.

De nye prosessorene er nå tilgjengelig i dataer produsert av selskaper som Acer, ASUS, Dell, HP, Leonovo og MSI. Ifølge Intel er det i dag over 700 millioner PC-brukere som vil kunne nyte godt at den nye prosessoren.

13.000 personer er ansatt i Intels avdeling i Israel. I januar ble det kjent at selskapet skal investere nesten 100 milliarder kroner i et nytt anlegg i Israel. Det er den største enkeltinvesteringen i landet noensinne.

I 2017 kjøpte Intel også det israelske selskapet MobilEye, som utvikler teknologi for førerløse biler, for svimlende 130 milliarder kroner.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart