Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Denne kan stoppe en atombombe på vei mot Israel

Onsdag 12. august ble det gjennomført en vellykket test av det israelske rakettforsvarssystemet Arrow 2. (Foto: IAI)
Vellykket test av rakettforsvaret Arrow 2.

Israel og USA har sammen gjennomført en vellykket test av det avanserte rakettforsvaret Arrow 2. Nedskytningen av en simulert langdistanserakett høyt over Middelhavet ble en stor suksess, opplyser forsvarsdepartementet.

– Systemet klarte å stanset målet, som oppførte seg på lignende måte som våpnene Israel forventer kan bli brukt mot seg en dag, for eksempel fra Iran, sier Boaz Levy i Israel Aerospace Industries, som produserer Arrow 2.

Testen ble utført onsdag 12. august fra en flybase i det sentrale Israel.

– Testen i går kveld kan beskrives med ett ord: perfekt, sier Moshe Patel, leder av det israelske forsvarsdepartementets avdeling for rakettforsvar.

Det innkommende målet ble først oppdaget av Arrows radarsystem, før Arrow 2 sendte ut en rakett i nøyaktig det rette tidspunkt til å skyte ned målet og ødelegge dets eksplosive last. Målet ble fullstendig tilintetgjort.

– Vår teknologiske eliteenhet sørger for at vi alltid er ett steg foran våre fiender. Vi vil forsvare Israel mot enhver trussel, sier forsvarsminister Benny Gantz.

Rakettforsvaret Arrow 2 skyter ned målet sitt høyt over Middelhavet 12. august 2020. (Foto: IAI)

Med hundretusenvis av raketter siktet inn mot Israel fra Gaza, Libanon, Syria og Iran, er Israel avhengig av et avansert rakettforsvarssystem, som kan skyte ned kort-, mellom- og langdistanseraketter.

– Våre fiender og dem som ønsker oss vondt skal vite at staten Israel er forberedt på enhver trussel, sier statsminister Benjamin Netanyahu etter den vellykkede testen.

Rakettforsvaret, som består av Arrow, Arrow 2 og Arrow 3, har den største rekkevidden av Israels rakettforsvar. Det er hovedsakelig utviklet for å skyte ned ballistiske missiler og kryssermissiler, inkludert de som kan brukes til å bære et atomstridshode og andre ikke-konvensjonelle våpen.

Arrow 2 ble først rullet ut i år 2000. I løpet av de 20 årene systemet har vært aktivt har det blitt oppgradert fem ganger. I fjor sommer ble det også gjennomført en vellykket test av Arrow 3.

Israel har også utviklet rakettforsvaret Iron Dome, som skyter ned mindre kortdistanseraketter, som ofte skytes fra Gazastripen. I tillegg til dette har de rakettforsvaret Davids slynge, som skyter ned mellomdistanseraketter.

Men til tross for det avanserte rakettforsvaret advarer det israelske forsvaret om at systemet ikke er en hermetisk forsegling og at det er uungåelig at noen raketter slipper forbi forsvarssystemet.

Her en video av den vellykkede testen av den oppgraderte Arrow 2:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart