Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

For første gang deltar israelske bedrifter på den store teknologimessen Gitex i Dubai. (Foto: Gitex)

200 israelske bedrifter på historisk begivenhet

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Rundt 200 israelske bedrifter deltar for første gang på teknologimessen Gitex i Dubai, som er den tredje største i verden og den eneste som blir arrangert i 2020. Det er Abraham-avtalen, som ble signert 15. september utenfor Det hvite hus, som gjør at israelske bedrifter nå kan delta på den enorme messen for første gang, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

– Dette er et historisk øyeblikk for oss. Det er første gang en israelsk delegasjon deltar i en slik begivenhet i Emiratene, og det faktum at det er 200 israelske bedrifter som deltar gir meg stort håp om hva vi kan oppnå sammen i framtiden, sier Adiv Baruch, styreleder i Israel Export Institute.

Han sier videre at at Abraham-avtalen har ført til raske økonomiske gjennombrudd mellom Israel og De forente arabiske emirater.

Koronapandemien har gjort at det fleste internasjonale messer er blitt avlyst eller erstattet av virtuelle arrangementer. På teknologiuken Gitex vil ministere fra Emiratene møte ledelsen i den israelske delegasjonen og flere prominente personer fra begge land vil holde private møter i tillegg.

Det er også planlagt en egen israelsk-emiratisk konferanse i forbindelse med Gitex. Denne er sponset av Israel Export Institute og Bank Hapoalim. Rundt 400 israelske forretningsmenn og kvinner skal delta på symposiet.

I 2019 deltok 70.000 mennesker på Gitex. I år er deltakelsen halvert på grunn av koronaviruset, men konferansen er likevel en av de største i verden, med hundrevis av utstillere fra Gulfen, Sør-Amerika, Europa og Asia.

De israelske bedriftene som deltar på symposiet har allerede tiltrukket seg stor interesse, da mange potensielle partnere og kunder for første gang får tilgang til det israelske markedet. Forretningsmulighetene som skapes på messen kan potensielt utgjøre nesten 10 milliarder kroner i handel.

Teknologimessen Gitex i Dubai arrangeres fra 6. til 10. desember. Det er den eneste store teknologimessen i 2020.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart