Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Denne vil blakke Israels fiender

Statsminister Naftali Bennett (t.v.) får en presentasjon av lasersystemet Iron Beam av Yoav Har-Even. (Foto: GPO)
For bare noen titalls kroner i kostnad kan Israel skyte ned raketter verdt flere hundretusen kroner.

Et nytt lasersystem som Israel utvikler for å skyte ned innkommende raketter vil ikke bare gjøre raketter mindre effektive mot Israel, det vil også gjøre Israels fiender blakke. Det sier statsminister Naftali Bennett.

Bennett kom med bemerkningen da han besøkte en av fabrikkene til Rafael Advanced Weapons Systems, som er hovedentreprenør i utviklingen det banebrytende systemet, skriver Jerusalem Post.

– Systemet vet hvordan det skal skyte ned granatater, droner og raketter. Dette er ikke bare banebrytende for Israel, men for hele verden. Det er ikke bare banebrytende fordi vi kan treffe fienden med militære midler, men vi kan også slå dem økonomisk konkurs, sier statsministeren.

Nylig hadde Israel betydelig fremgang i å få det banebrytende lasersystemet operativt, da det hadde en suksessfull test mot en rekke trusler i luften. Systemet, som har fått navnet «Iron Beam», klarte å skyte ned droner, raketter, granater og panservernmissiler.

Israel har i dag rakettforsvaret Iron Dome, men dette er kostbart og har begrensninger i kapasitet. Hver gang Iron Dome brukes for å skyte ned en innkommende rakett koster det flere hundretusen kroner. Etter Gaza-krigen i mai 2021, da terrorister avfyrte over 4300 raketter mot Israel, ble regningen for bruken av rakettskjoldet over åtte milliarder kroner.

Den nye laseren vil derimot være bortimot gratis. Det vil koste noen titalls kroner i strømutgifter hver gang laseren skyter ned raketter. Dermed vil terrorgruppene som sender raketter mot Israel bruke store summer på rakettene, mens det vil koste Israel lite å skyte dem ned.

«Iron Beam» skal ikke erstatte Iron Dome eller andre rakettforsvar, men være et supplement til det eksisterende rakettforsvaret, ifølge IDF.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart