Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel vil spille en viktig rolle i utviklingen av kunstig intelligens

President Isaac Herzog (t.v.) møtte OpenAI-sjef Sam Altman den 5. mai 2023. (Foto: GPO)
AI-gründeren Sam Altman er på besøk i Israel. Han skryter av det teknologiske miljøet i landet.

Sam Altman, lederen for det ideelle forskningsforetaket OpenAI, sier at han er imponert over hvor mange teknologiske talenter det finnes i Israel. Han sier videre at han tror Israel vil spille «en viktig rolle» i den kommende revolusjonen med kunstig intelligens (AI).

– Det er to ting jeg har lagt merke til som er spesielt med Israel: Det første er hvor mange talenter det er og det andre er pågangsmotet, drivkraften og ambisjonene til israelske gründere, sier Altman under et besøk til universitet i Tel Aviv, skriver nettavisen Times of Israel.

– De to tingene til sammen er optimalt for å skape utrolig utvikling, både når det gjelder AI-forskning og AI-programmer, sier han.

Altman er i Israel i forbindelse med en verdensturné for å møte AI-brukere og utviklere, i tillegg til politikere. På universitet i Tel Aviv møtte Altman og Ilya Sutskever, utviklerne av ChatGPT, en chatbot som siden lanseringen har tatt verden med storm, studenter og profesjonelle.

Altman og Sutskever diskuterte truslene og utfordringene som kunstig intelligens og superintelligens vil bringe i fremtiden og svarte på spørsmål fra studenter, dataforskere, AI-utviklere og ansatte i high-tech-bransjen.

Med støtte fra teknologimilliardær Elon Musk startet Altman OpenAI i 2015 som et forsknings- og utviklingslaboratorium med mål om å sørge for at kunstig intelligens er noe som kommer menneskeheten til gode.

Altman startet OpenAI sammen med russisk-fødte Sutskever. Sutskever vokste opp i Israel og flyttet til Canada med familien da han var 16 år.

De to pionerene innen kunstig intelligens oppmuntret israelske utviklere og gründere til å fordype seg i det ukjente territoriet til kunstig intelligens, som de spår har et stort antall muligheter og positive anvendelser.

Samtidig understreket både Altman og Sutskever at truslene fra kunstig intelligens må tas på alvor og at teknologien må reguleres.

I forbindelse med turen til Israel besøkte Altman blant annet Microsoft sitt lokale utviklingssenter. Den amerikanske teknologigiganten har investert milliarder av dollar i OpenAI. Altman hadde også et møte med Israels president Isaac Herzog, hvor han sa besøket i Israel «var veldig spesielt» for ham.

– Hastigheten som teknologi- og oppstartsmiljøet i Israel omfavner kunstig intelligens på er utrolig å være vitne til. Den energien som finnes i å ta i bruk teknologien og dens positive fordeler er fantastisk å se på, og jeg er sikker på at Israel vil spille en stor rolle her. Det teknologiske miljøet her er virkelig fantastisk, sier AI-gründeren.

Statsminister Benjamin Netanyahu kunngjorde mandag 5. juni at Israel jobber med en nasjonal plan for hvordan kunstig intelligens skal brukes både sivilt og innen sikkerhet. Dagen før snakket Netanyahu med Tesla-gründer Elon Musk om behovet for statlig forståelse og regulering av teknologien.

De to skal også ha snakket om at Israel har muligheten til å bli betydelig global aktør i utviklingen av kunstig intelligens.

– Vi er i begynnelsen av en ny æra for menneskeheten, en ære med kunstig intelligens. Ting endrer seg i et svimlende tempo og Israel må formulere en nasjonal politikk rundt dette spørsmålet, sier Netanyahu.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart