Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kunstig intelligens reddet livet til israeler

Med bruk av kunstig intelligens reddet Galilea medisinske senter livet til en mann i 50-årene. (Foto: Galilea Medical Center)
Med bruk av ny teknologi oppdaget sykehuset på rekordtid at pasienten deres var alvorlig syk.

En ny og innovativ teknologi som bruker kunstig intelligens reddet nylig livet til en pasient ved Galilee medisinske senter i Nahariya.

En mann i 50-årene var på sykehuset for å gjennomføre en rutinemessig CT-undersøkelse, etter å ha vært til legen med kraftig hodepine i en lengre periode. Etter undersøkelsen forlot mannen sykehuset igjen.

Normalt tar det en til to uker før resultatene fra skanningen er klare, men det nye programmet, som bruker kunstig intelligens, advarte allerede etter kort tid at pasienten kunne ha hjerneblødning.

Det gjorde at legene kunne ringe mannen, som fortsatt var i nærheten av sykehuset, for å få han til å returnere til sykehuset med en gang.

Mannen ble hasteoperert, noe som reddet livet hans.

Det KI-baserte programmet, som heter «Viz.ai», utnytter avanserte, godkjente algoritmer for å analysere medisinsk bildedata, som CT-undersøkelser, for å gi en diagnose raskere, skriver Israel Hayom.

Doktor Dan Paz ved Galilee medisinske senter, som har vært med og utvikle programmet, sier det vil bidra til å redde liv og at mannen i 50-årene «sannsynligvis ha kommet til oss for sent» uten teknologien.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart