Fem drept i fire terrorangrep

Tre Kassam-raketter slo ned i den israelske byen Sderot tirsdag ettermiddag, og skadet tre israelere. Tre døde og 31 ble skadet da en palestinsk terrorist åpnet ild mot to restauranter i Tel-Aviv tirsdag morgen. En israelsk kvinne ble drept og hennes mann ble hardt skadet i et skytenangrep på veien til Betlehem. En selvmordsbomber drepte en israeler ved sentralbuss-stasjonen i Afula. Åtte ble skadet i terrorangrep i Jerusalem. En bombe eksploderte utenfor en skole i Øst-Jerusalem.

Den israelske regjeringen har gitt forsvarsstyrkene frie hender til å gjenopprette sikkerheten, melder Israel radio. Palestinerne vil bli fratatt bevegelsesfrihet på Vestbredden. IDF vil intensivere sine operasjoner, også i Ramallah hvor Yassir Arafat sitter i husarrest.

– Forhandlinger med de palestinske myndigheter kan ikke begynne før palestinerne er slått hardt nok ned på til at de forstår at de ikke kan oppnå noe med terrorisme, sa statsminister Ariel Sharon mandag. Samme kveld angrep israelske fly og helikoptre palestinske hovedkvarter i Gaza city, Betlehem og Ramallah. Det er også rapportert om 20 drepte palestinere i militære israelske bakkeoperasjoner mandag.

– Israel er i krig mot en «ond, blodtørstig fiende», sa Sharon i en tale til Knesset.

Andre nyheter 5. mars

– Det tiende offer for helgens selvmordsbombe i Jerusalem døde mandag. Avi Hazan var onkel til den jødiske gutten i Tel Aviv som for en tid siden fikk sin «bar mitzva» ødelagt da en palestinsk terrorist angrep gjestene i selskapet.

– Egypts president Hosni Mubarak presenterte mandag et eget, privat fredsinitiativ.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart