Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Osama bin Ladens endelige mål var krig mot Israel

I Israel blir amerikanernes målrettede likvidasjon av al-Qaida-leder Osama bin Laden mottatt med stor glede. Terrorlederens endelige mål var krig mot Israel.

I 2005 fikk amerikanske styrker i Irak tak i et brev sendt fra bin Ladens nestkommanderende Ayman Zawahiri til terroristlederen Abu Musab al-Zarqawi. Det framkom av brevet at al-Qaida planla å uvide sine aktiviteter til Egypt, Jordan, Syria, Libanon og Israel. Deres endelige mål, etter å ha samlet mest mulig av Irak i et kalifat og flyttet sin jihad til nabolandene, var å gå til krig mot Israel, gjenga Washington Post.

– Vi vil fortsette, dersom Allah vil, krigen mot israelerne og deres allierte… Vi vil ikke gi opp en tomme av Palestina så lenge det er en eneste sann muslim på jorden, sa bin Laden i en tale som ble publisert på et islamistisk nettsted 16. mai 2008.

I talen sa bin Laden at kampen for Palestina var den viktigste årsaken til krigen mellom sivilisasjonene.

– Palestinernes sak er den viktigste saken for min (islamske) nasjon. Det var et viktig element som drev meg fra begynnelsen, sa bin Laden.

En lignende uttalelse kom også i september 2009.

– Årsaken til vår konflikt med dere [amerikanere] er deres støtte til deres allierte Israel, som okkuperer land i Palestina, sa bin Laden.

I løpet av de siste ti årene har bin Laden vært inspirator for en rekke palestinske terrororganisasjoner på Vestbredden og Gaza-stripen. Mannen som «ledet jihad mot den zionistiske blokken og mot amerikansk herredømme i verden» er lovprist av radikale palestinske imamer.

Obama bin Laden ble første gang nevnt i Porten til Midtøsten i april 2001, flere måneder før 11. september angrepene mot New York og Pentagon. Den gang hadde de israelske forsvarsstyrkene fått rapporter som tydet på at «terrorkongen Osama bin Laden» hadde fått økt oppslutning i de palestinske områdene.

Osama bin Ladens popularitet hos palestinerne ble ikke svekket etter 11. september 2001, snarere tvert imot. Noen uker senere nedla palestinske myndigheter forbud mot å intervjue tilfeldige folk på gaten, i frykt for konsekvensene dersom noen skulle uttrykke sympati for Osama bin Laden eller Taliban. Etter at World Trade Center falt sammen ble det vist tv-bilder av palestinere som feiret angrepene.

I september 2002 konfikserte israelske sikkerhetsstyrker en våpenlast på havnen i Ashdod. I den dødelige lasten, som var pakket sammen med leketøy for barn, ble det også funnet pr-materiale som framstilte Osama bin Laden som en helt.

I mai 2004 ble en australsk mann funnet skyldig i angrepsplaner mot den israelske ambassaden i Canberra. Jack Roche hadde møtt Osama bin Laden i Afghanistan fire år tidligere, og skulle gjennomføre terrorangrepet i samarbeid med al-Qaida.

I juni 2004 fortalte amerikansk kilder som etterforsket 11. september-angrepene at bin Laden sommeren 2001 hadde ivret for å gjennomføre terrorangrepene i New York på et tidligere tidspunkt. Al-Qaida-lederen ville helst at terroren skulle ramme USA i forbindelse med at Israels daværende statsminister Ariel Sharon besøkte president George W. Bush i Det hvite hus. Planen ble utsatt på grunn av operative årsaker.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart