Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ordfører vil ha «virkelig ro»

Ordfører i den sørlige byen Gan Yavne, Dror Aharon, krever at regjeringen reagerer kraftig på rakettene som har ramlet ned over byen de siste dagene.

Den siste uken har Sør-Israel blitt hardt rammet av titalls terrorraketter fra Gaza-stripen. Skoler og barnehager har vært stengt, for å ikke utsette barna for større farer enn nødvendig. I Israels mest terrorutsatte område kan de gjøre lite annet enn å krysse fingrene og håpe at ikke rakettene treffer annet enn åpne områder, hver gang sirenene lyder.

På tross av at Hamas og andre terrorgrupper på Gaza-stripen har erklært våpenhvile, fortsetter angrepene. Det tvinger IDF til å aksjonere, for å avskrekke dem fra å fortsette sine ugjerninger.

Må «avskrekke»
Ordfører i Gan Yavne, Dror Aharon, er mektig lei av å leve som «blinkskive» for hemningsløse terrorister. Han krever at regjeringen bringer «virkelig ro» til Sør-Israel, ved å bruke tung militær makt mot de fiendene som befinner seg på andre siden av sikkerhetsgjerdet.

– Dersom ikke Israel opparbeider seg en klar og definert avskrekningsevne, vil rakettene fortsette å krype oppover mot de sørlige forstedene til Tel Aviv, Nes Ziona og Rishon Lezion, hevder han i en kommentarartikkel i Israel Hayom.

Aharon tror aldri han i sin levetid har sett en stat tillate at deres innbyggere må avbryte sine rutiner på grunn av livsfarlig rakettregn. Derfor mener han situasjonen slik den er nå, der forsvarsminister Ehud Barak og statsminister Benjamin Netanyahu ikke ønsker å gå til forsvarskrig, er «enestående i verdenshistorien.»

Krever handling
Ordføreren, i kraft av sin stilling, krever nå at Israels regjering reagerer og slår ned på terroren fra Gaza. Personlig er Aharon åttebarns far og vil om få år ha forsynt IDF med like mange førstegangssoldater. Derfor forventer han å bli hørt. Han forventer at myndighetene beskytter sine innbyggere på en «klar og definert» måte, som et budskap til både israelere og fienden.

– Igjen og igjen ser vi at vi blir tvunget til å vende oss til en slags «rutinekrise». Denne situasjonen er totalt uakseptabel, skriver han.

Ikke nok med at rakettene ramler ned over hodene på dem. Heller ikke alle barnehagene i området er godt nok sikret for trusselen. Tusenvis av barn er i konstant fare. «Så hvorfor vente», spør han seg. Hvorfor holde seg til kun «målrettede aksjoner» når en militær forsvarsaksjon kan endre sikkerhetssituasjonen? Ifølge Aharon er det «kun flaks» som har gjort at av alle skolene som ble truffet av raketter de siste dagene, var tomme for mennesker.

– Våre innbyggere krever den virkelige ro som de fortjener. De er sterke og klare, villige til å bruke den fasthet som er nødvendig for å støtte den israelske regjeringen når de tar klare og bestemte steg mot å gjøre Israel militært avskrekkende igjen og skape permanent ro igjen i området vårt, avslutter ordføreren.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart