Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

IDF bruker 30 prosent av ressurser på Vestbredden på jødiske ekstremister

IDF arresterer demonstrant ved Beit Ommar, 18. juni 2011. Illustrasjonsfoto: Palestinian Solidarity Project.
IDF arresterer demonstrant ved Beit Ommar, 18. juni 2011. (Illustrasjonsfoto: Palestinian Solidarity Project)
En tredel av det militære personellet på Vestbredden er satt til å forhindre jødiske "prislapp"-angrep.

Både israelske myndigheter og israelere flest er svært bekymret over den økende trenden med voldelige ekstremisters «prislapp»-angrep mot palestinere og israelske sikkerhetsstyrker. På grunn av et endret trusselbilde fra palestinsk side, og økt aktivitet blant ekstreme bosettere, har IDF satt av 30 prosent av ressursene på Vestbredden til å forhindre slike angrep.

Forhindrer steining
Det er flere år siden at det israelske forsvaret har satt av så mye ressurser til å motarbeide slik virksomhet blant sine egne borgere, opplyser Jerusalem Post. Soldatene som arbeider mot de jødiske ekstremistene er for eksempel utstasjonert langs veiene på Vestbredden for å forhindre steining av palestinske kjøretøy, eller de sikrer IDF-baser mot nye angrep.

– Dette betyr at vi har mindre kapasitet til å forhindre terror [fra militante palestinere]. Når en leder for en kommandoenhet må komme til et veistykke for å spre jøder som kaster steiner på palestinske biler, betyr det at han ikke vil kunne gjennomføre sitt hovedoppdrag: Å forsvare Israel, forklarer en høytstående offiser i IDF.

IDF også utsatt
Årsaken til at den jødiske ekstremismen nå også retter seg mot IDF, er at forsvaret ved flere anledninger har gjennomført ordrer fra myndighetene om å rive ned konstruksjoner i ulovlige utposter på Vestbredden. Dette kan være boliger eller andre bygg som er reist uten offisiell godkjennelse.

Torsdag ble ord som «nazister» og «prislapp» tagget på sementblokker rett ved en IDF-posisjon på Vestbredden. I mange andre sammenhenger har også soldater opplevd å bli anklaget for å være «nazister» av sinte demonstranter i utpostene. Skribent Noah Klieger reagerer sterkt på de jødiske ekstremistenes sammenlikning av det israelske forvaret og nazistenes grusomheter mot jødene selv.

– Det er åpenbart at det å rette ordet «nazist» mot en soldat, er en form for idiotisk fornærmelse som ikke er noe annerledes enn en antisemittisk fornærmelse, hevder han.

– Skal vi arrestere sønnen deres?
En tidligere IDF-soldat på Vestbredden, Nadav Bigelman, bekrefter i et intervju med Ha’aretz at situasjonen med Vestbreddens jødiske ekstremister er verre enn på mange år.

– IDFs mål med å være der er å beskytte jødene, mens det er dem som genererer mange av problemene. Det er veldig forvirrende, forklarer soldaten som avsluttet verneplikten for ett år siden.

For å utdype ytterligere hvor forvirrende situasjonen kan være for unge soldater, viser han til et eksempel han ofte stod overfor.

– Det er de samme menneskene som kommer med kake til deg når du er på vakt klokken 02:00 om natten. Hva skal du gjøre? Skal du da arrestere sønnen deres når han kaster steiner dagen etterpå?, spør han seg.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart