Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Angrepshelikopteret Viper. (Foto: IDF)
Angrepshelikopteret Viper. (Foto: IDF)

– De stadige angrepene fra Gaza gjør aksjon nødvendig

Stadig flere sentrale offiserer i IDFs Sørkommando mener det er nødvendig å gjennomføre en større operasjon mot Hamas og Islamsk Jihad, for å få slutt på de stadige rakett- og granatangrepene fra Gaza.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

I helgen ble Israel angrepet med flere Grad Katyusha-raketter. Den ene slo ned i nærheten av storbyen Beersheba. Langs grensen til Gaza-stripen ble en israelsk patrulje angrepet med en panservernrakett. Israelske luftstyrker har svart på aggresjonen med å bombe en rekke mål på Gaza-stripen.

– Det er ikke noen grunn til å vente på en provokasjon for å starte en offensiv mot terrorinfrastrukturen på Gaza-stripen, sier en høyt rangert offiser i IDFs Sørkommando til Jerusalem Post. Ofte har Israel ventet med å gå til aksjon før et rakett- eller terrorangrep har kostet menneskeliv. Noen generaler mener Israel har god grunn til å aksjonere før dette skjer.

– De stadige angrepene – med raketter og langs grensen – er samlet sett mer enn nok til å forsvare en umiddelbar aksjon, sier han.

IDFs generalstab har gitt Sørkommandoen ordre om å forberede en mulig storoperasjon på Gaza-stripen i løpet av de kommende måneder. Forberedelsene består blant annet i å avslutte operasjonsplaner og fordele dem på de ulike avdelinger som kan komme til å delta i en bakkeoperasjon.

I 2011 ble Israel angrepet med 680 granater og raketter fra Gaza. Av disse var 80 langtrekkende Grad Katyusha-raketter. Til sammenligning ble det avfyrt kun 2 Grad Katyusha-raketter i 2010.

Hittil i 2012 er Israel blitt angrepet med nesten 30 raketter.

Denne uken vil IDF utplassere et batteri av rakettforsvarssystemet Iron Dome i nærheten av Tel Aviv.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart