Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– De stadige angrepene fra Gaza gjør aksjon nødvendig

Angrepshelikopteret Viper. (Foto: IDF)
Angrepshelikopteret Viper. (Foto: IDF)
Stadig flere sentrale offiserer i IDFs Sørkommando mener det er nødvendig å gjennomføre en større operasjon mot Hamas og Islamsk Jihad, for å få slutt på de stadige rakett- og granatangrepene fra Gaza.

I helgen ble Israel angrepet med flere Grad Katyusha-raketter. Den ene slo ned i nærheten av storbyen Beersheba. Langs grensen til Gaza-stripen ble en israelsk patrulje angrepet med en panservernrakett. Israelske luftstyrker har svart på aggresjonen med å bombe en rekke mål på Gaza-stripen.

– Det er ikke noen grunn til å vente på en provokasjon for å starte en offensiv mot terrorinfrastrukturen på Gaza-stripen, sier en høyt rangert offiser i IDFs Sørkommando til Jerusalem Post. Ofte har Israel ventet med å gå til aksjon før et rakett- eller terrorangrep har kostet menneskeliv. Noen generaler mener Israel har god grunn til å aksjonere før dette skjer.

– De stadige angrepene – med raketter og langs grensen – er samlet sett mer enn nok til å forsvare en umiddelbar aksjon, sier han.

IDFs generalstab har gitt Sørkommandoen ordre om å forberede en mulig storoperasjon på Gaza-stripen i løpet av de kommende måneder. Forberedelsene består blant annet i å avslutte operasjonsplaner og fordele dem på de ulike avdelinger som kan komme til å delta i en bakkeoperasjon.

I 2011 ble Israel angrepet med 680 granater og raketter fra Gaza. Av disse var 80 langtrekkende Grad Katyusha-raketter. Til sammenligning ble det avfyrt kun 2 Grad Katyusha-raketter i 2010.

Hittil i 2012 er Israel blitt angrepet med nesten 30 raketter.

Denne uken vil IDF utplassere et batteri av rakettforsvarssystemet Iron Dome i nærheten av Tel Aviv.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart