Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

40 raketter mot Israel i dag

Terrorgruppene på Gaza-stripen, med Islamsk Jihad i spissen, fortsetter rakettangrepene mot Israel med samme styrke som i helgen. To raketter slo ned i Gedera, kun 40 kilometer sør for Tel Aviv.

Rakettangrepene mot Israel fortsetter i hovedsak med samme intensitet som i helgen. Totalt er Israel nå angrepet med over 200 raketter. En firedel av dem har hatt rekkevidde over 29 kilometer. Aldri tidligere har raketter fra Gaza eksploderte så nær sentrum av Tel Aviv som de gjorde i dag. Israelske medier rapporterer om to nedslag i nærheten av Gedera, bare 40 kilometer sør for Tel Aviv.

En annen Grad-rakett slo ned i byen Ashdod. Her ble to personer lettere skadet av splinter, og fire fikk behandling for sjokk. Lagerbygninger og kjøretøy fikk skader.

IDF har rapportert flere vellykkede angrep mot terrorceller som deltok i granat- og rakettangrepene mot Israel.

De fleste rakettene som ble avfyrt mandag har enten slått ned i åpne områder, eller blitt stanset av rakettforsvarssystemet Iron Dome.

Se video av en rakett som blir avskjært av Iron Dome-systemet.

 

Terrorgruppen Islamsk Jihad, som står bak de fleste rakettangrepene siden fredag, sier de vil fortsette angrepene, og truer med angrep enda lenger nord i Israel. En talsmann for Hamas sier han tror våpenhvile snart vil komme på plass. Både Islamsk Jihad og PRC avviser våpenhvile.

– Jeg forventer at situasjonen vil roe seg. Uttalelsene som kommer fra dem (israelerne) eten offentlig eller gjennom forhandlere, spesielt Egypt, sier at de ikke ønsker opptrapping, sier Hamas-lederen Mahmoud Zahar.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel er klar til å trappe opp sine operasjoner dersom det er nødvendig. IDF-kilder sier Islamsk Jihad har lidd betydelige tap de siste tre døgn. Til sammen er over 20 av deres væpnede menn drept, og det er påført stor skade på deres bygninger og infrastruktur.

 

Relaterte saker

Skoler holder stengt i store deler av Sør-Israel, og næringslivet i området opplever at mange holder seg innendørs. Storbyen Beersheba har varslet at skolene også vil være stengt tirsdag.

Israel har bedt FNs sikkerhetsråd fordømme rakettangrepene fra Gaza-stripen.

Fredag gjennomførte israelske luftstyrker et målrettet angrep mot Zuhir al-Qaisi, lederen for terrorgruppen Popular Resistance Committees.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart