Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

19 av 25 drepte er stridende, og andre sider som NRK og NTB fortier

Utenriksminister Jonas Gahr Støre ber "alle parter" stanse volden. Dette gjengir NRKs journalist som en fordømmelse, ensidig mot Israels angrep. (Skjermdump fra UDs pressemelding og NRKs artikkel.)
Utenriksminister Jonas Gahr Støre ber "alle parter" stanse volden. Dette gjengir NRKs journalist som en fordømmelse, ensidig mot Israels angrep. (Skjermdump fra UDs pressemelding og NRKs artikkel.)
Siden fredag er 25 palestinere blitt drept, og det meldes i de fleste norske medier. Det nevnes ikke at 14 var stolte stridende medlemmer av Islamsk Jihad og at 5 var ivrige krigere for PRC. Les mer om hva norske medier fortier.

De siste fire døgn har Israel gjennomført et stort antall luftangrep over Gaza-stripen. Da NRK meldte om «våpenhvile» rundt midnatt natt til tirsdag, gjenga de en egyptisk tjenestemann som hevdet «Israel har gått med på å ‘stanse likvideringene'». Senere i artikkelen skriver journalisten at «minst 25 personer er drept i israelske luftangrep».

Det er flere sider i saken som norske medier ser ut til å fortie. Det første er forholdet mellom antall stridende drepte og sivile. Dette ble heller ikke nevnt da utenriksdepartementet kom med en pressemelding mandag ettermiddag. Det blir fortalt hvor mange palestinere som blir drept, men ikke hvor mange som var stridende, stolte medlemmer av terrorgruppene Islamsk Jihad og PRC.

Her hører det med å nevne at NRK gjengir utenriksdepartementets pressemelding mye mer ensidig enn teksten gir rom for. «Støre fordømmer Gaza-angrepene,» skriver NRK. Fordømmelse er ikke nevnt i pressemeldingen. Voldsbruken må stanses, er overskriften, og utenriksminister Jonas Gahr Støre «oppfordrer alle parter til å avstå fra nye voldshandlinger». I NRK leses dette som en ensidig fordømmelse av Israels aksjoner.

 

Flere elementer som mangler

Det blir ikke fortalt at Islamsk Jihad avfyrer raketter fra tettbefolkede områder, og slik bruker sivilbefolkningen i området som menneskelige skjold. Israel har gjennomført helt legitime militære aksjoner mot terrorceller som avfyrer raketter, men sivile, ikke-stridende, har beklageligvis blitt drept og skadet.

Det blir heller ikke fortalt at Israels aksjoner er svært målrettede. For eksempel skal ikke et eneste medlem av Hamas-styrkene være drept de siste fire døgn.

 

Lite fokus på rakettforsvar

Norske medier melder om rakettangrepene fra Gaza-stripen, men har fokusert svært lite på rakettforsvarssystemet Iron Dome.  Nyhetsbyrået NTB laget en liten notis om Iron Dome mandag kveld. «Det israelske forsvaret sier rakettskjoldet «Jernkuppelen» har gitt god beskyttelse mot angrep fra Gazastripen de siste dagene,» skriver NTB.

Faktum er at Iron Dome (eller Jernkuppelen) har avskåret minst 23 raketter som var på vei rett mot israelske boligområder eller vital infrastruktur. Dersom noen av disse rakettene hadde sluppet gjennom, kunne det hatt svært dødbringende effekt på israelsk side.

 

Bli medlem i MIFF i protest mot den urettferdige mediedekningen av Israel!

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart