Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israel kompenserer offentlig ansatte i sør

Finansminister Yuval Steinitz vurderer også å kompensere ansatte i privat sektor. (Foto: Det israelske finansdepartementet)
Finansminister Yuval Steinitz vurderer også å kompensere ansatte i privat sektor. (Foto: Det israelske finansdepartementet)
Offentlig ansatte i Sør-Israel, som ikke har kommet seg på jobb de siste dagene på grunn av rakettangrepene fra Gaza-stripen, vil bli kompensert av finansdepartementet.

Mange arbeidere i Sør-Israel har ikke kommet seg på jobb de siste dagene, på grunn av rakettrusselen fra Gaza-stripen. Arbeidsgivere sliter dermed med å holde oppe aktiviteten med færre arbeidere tilstede, samtidig som inntektene deres har sunket med opptil 50 prosent. 200.000 skolebarn kommer seg ikke på skolen, en faktor som også hindrer barnefamilier, studenter og skoleansatte fra å la dagliglivet gå sin vanlige gang.

Etter samtaler med Israels svar på LO, Histadrut, har finansminister Yuval Steinitz bestemt seg for å kompensere alle offentlige ansatte i Sør-Israel som er økonomisk rammet av rakettrusselen. Det gjelder i første rekke dem som har måttet bli hjemme med barna sine. Videre har han gitt departementet beskjed om å undersøke muligheten for også å kompensere ansatte i privat sektor, da særlig bønder og ansatte i små bedrifter.

Skattemyndighetene vurderer et tiltak foreslått av den israelske organisasjonen Skatterådgiverne, som går ut på å fjerne kravet om merverdiavgift (moms) på varer i de rammede områdene, inntil situasjonen har stabilisert seg, skriver Ha’aretz.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart