Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Finansminister Yuval Steinitz vurderer også å kompensere ansatte i privat sektor. (Foto: Det israelske finansdepartementet)
Finansminister Yuval Steinitz vurderer også å kompensere ansatte i privat sektor. (Foto: Det israelske finansdepartementet)

Israel kompenserer offentlig ansatte i sør

Offentlig ansatte i Sør-Israel, som ikke har kommet seg på jobb de siste dagene på grunn av rakettangrepene fra Gaza-stripen, vil bli kompensert av finansdepartementet.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Mange arbeidere i Sør-Israel har ikke kommet seg på jobb de siste dagene, på grunn av rakettrusselen fra Gaza-stripen. Arbeidsgivere sliter dermed med å holde oppe aktiviteten med færre arbeidere tilstede, samtidig som inntektene deres har sunket med opptil 50 prosent. 200.000 skolebarn kommer seg ikke på skolen, en faktor som også hindrer barnefamilier, studenter og skoleansatte fra å la dagliglivet gå sin vanlige gang.

Etter samtaler med Israels svar på LO, Histadrut, har finansminister Yuval Steinitz bestemt seg for å kompensere alle offentlige ansatte i Sør-Israel som er økonomisk rammet av rakettrusselen. Det gjelder i første rekke dem som har måttet bli hjemme med barna sine. Videre har han gitt departementet beskjed om å undersøke muligheten for også å kompensere ansatte i privat sektor, da særlig bønder og ansatte i små bedrifter.

Skattemyndighetene vurderer et tiltak foreslått av den israelske organisasjonen Skatterådgiverne, som går ut på å fjerne kravet om merverdiavgift (moms) på varer i de rammede områdene, inntil situasjonen har stabilisert seg, skriver Ha’aretz.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart