Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tøffe tider for bedrifter i Sør-Israel

Raketter fra Gaza-stripen har ført til at økonomien i Sør-Israel går for halv maskin. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Raketter fra Gaza-stripen har ført til at økonomien i Sør-Israel går for halv maskin. (Foto: paffairs_sanfrancisco, flickr.com)
Israelerne som er truet av rakettregnet fra Gaza holder seg hjemme og nær tilfluktsrom. Salgstallene til butikker i området stuper.

De hyppige rakettangrepene fra Gaza-stripen de siste dagene har begynt å påvirke dagliglivet i Sør-Israel betydelig. Salgstallene har for eksempel sunket med opp til 50 prosent de fleste steder, melder Ha’aretz.

De verst rammede er kles- og elektronikkbutikker, kaffebarer og spisesteder. Men også supermarkeder og apoteker skal ha slitt de siste dagene.

Et problem skal være å få ansatte til å komme på jobb, siden de frykter for sine liv. Leder for kjøpesenterkjeden Big Shopping, Hai Galis, sier butikksjefene selv i deres sentere har fått ansvaret for å bestemme om de skal holde butikkene åpne eller ikke. Histadrut skal møte Finansdepartementet mandag, for å få på plass en kompensasjon for de israelerne i sør som ikke kommer seg på jobb.

De fleste israelerne som ikke går på jobb er foreldre med barn. De må være hjemme med barna fordi skolene er stengt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart