Terrorgruppe avslørt i Aserbajdsjan

22 personer er arrestert i Aserbajdsjan, mistenkt for å planlegge terrorangrep mot de israelske og amerikanske ambassadene og mot toppdiplomater fra disse og andre land.

Det rapporterte lokale media i landet på onsdag, forteller Times of Israel. Det nasjonale sikkerhetsdepartementet i Aserbajdsjan mener gruppen er knyttet til Irans revolusjonsgarde, forteller den lokale tv-stasjonen AZTV. Medlemmene i gruppen skal ha blitt rekruttert lokalt, men fått opplæring i Iran. Det er ikke klart når de ble arrestert.

Medlemmer av gruppen planla terrorangrep mot både den israelske og den amerikanske ambassaden i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan. De hadde et lager med en rekke våpen og sprengstoff forteller rapporten. De planla også angrep mot toppdiplomater fra Israel, USA og andre land.

Aserbajdsjan spiller en nøkkelrolle i det spente forholdet mellom Israel og Iran. Tidligere denne uke forsikret tjenestemenn fra Aserbajdsjan at Israel ikke kommer til å angripe Irans atomanlegg via aserbajdsjansk luftrom. Sist uke ble den aserbajdsjansk ambassadøren i Iran innkalt til utenriksdepartementet i Teheran hvor han ble refset av iranske embetsmenn for en våpenavtale Aserbajdsjan nylig inngikk med Israel verdt 8 milliarder kroner. Ambassadøren ble fortalt at Aserbajdsjan ikke kunne tillate seg å bli brukt av Israel som del av en plan for å angripe Iran.

Dette er den andre terrorgruppen som skal være knyttet til Iran som har blitt avslørt de siste ukene i Aserbajdsjan. To iranere ble anholdt for noen uker siden for å planlegge angrep mot israelske og jødiske mål. De to hadde rifler med teleskopsikte.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart