Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorgruppe avslørt i Aserbajdsjan

22 personer er arrestert i Aserbajdsjan, mistenkt for å planlegge terrorangrep mot de israelske og amerikanske ambassadene og mot toppdiplomater fra disse og andre land.

Det rapporterte lokale media i landet på onsdag, forteller Times of Israel. Det nasjonale sikkerhetsdepartementet i Aserbajdsjan mener gruppen er knyttet til Irans revolusjonsgarde, forteller den lokale tv-stasjonen AZTV. Medlemmene i gruppen skal ha blitt rekruttert lokalt, men fått opplæring i Iran. Det er ikke klart når de ble arrestert.

Medlemmer av gruppen planla terrorangrep mot både den israelske og den amerikanske ambassaden i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan. De hadde et lager med en rekke våpen og sprengstoff forteller rapporten. De planla også angrep mot toppdiplomater fra Israel, USA og andre land.

Aserbajdsjan spiller en nøkkelrolle i det spente forholdet mellom Israel og Iran. Tidligere denne uke forsikret tjenestemenn fra Aserbajdsjan at Israel ikke kommer til å angripe Irans atomanlegg via aserbajdsjansk luftrom. Sist uke ble den aserbajdsjansk ambassadøren i Iran innkalt til utenriksdepartementet i Teheran hvor han ble refset av iranske embetsmenn for en våpenavtale Aserbajdsjan nylig inngikk med Israel verdt 8 milliarder kroner. Ambassadøren ble fortalt at Aserbajdsjan ikke kunne tillate seg å bli brukt av Israel som del av en plan for å angripe Iran.

Dette er den andre terrorgruppen som skal være knyttet til Iran som har blitt avslørt de siste ukene i Aserbajdsjan. To iranere ble anholdt for noen uker siden for å planlegge angrep mot israelske og jødiske mål. De to hadde rifler med teleskopsikte.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart