Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Brannbomber i Jerusalem

På vei mot Skopus-fjellet. (Foto: Paul Pleasant, flickr.com)
På vei mot Skopus-fjellet. (Foto: Paul Pleasant, flickr.com)
Molotov-coctail ble kastet mot en buss på vei mot Mount Scopus-området i Jerusalem torsdag kveld, ikke langt unna Hebrew University. Ingen ble skadet.

– Du ville ikke forvente at noe slikt skulle skje nær et universitet, midt i Israel, sier bussjåføren til Yedioth Aharonoth. Bussen var på vei tilbake fra en bar mitzva ved Vestmuren.

Sjåføren forteller at han var sammen med rundt 40 slektninger da bussen ble angrepet.

– Etter bar mitzvaen bestemte vi oss for å besøke Mount Scopus-området, men vår bedagelige tur ble snart et mareritt da brannbomber og stein ble kastet mot bussen, forteller han.

– Det er et mirakel at molotov-coctailene ikke brant ned bussen. Vi var vettskremte, forteller sjåføren. Han fikk et glimt av gjerningsmennene – fire eller fem personer med hettegensere, og ringte politiet etter at han hadde kjørt bort fra stedet. Politimenn lette i området, men ingen mistenkte var arrestert da dette ble skrevet fredag kveld.

Yosef Qandati, som er student ved Hebrew University løp til bussen. Han forteller at det er et mirakel at det ikke gikk verre enn det gjorde:

– Bussvinduene var svidd. Sjåføren og passasjerene var i sjokk. Det kunne ha endt i en tragedie, forteller han.

Universitetsstudenter forteller at det ikke er uvanlig med steinkasting i området, hvor landsbyen Issawiya ligger. Representanter for studentene har nylig møtt med politiet for å diskutere behovet for økte sikkerhetstiltak nær universitetsområdet.

– Myndighetene må gjøre noe for å stoppe volden gjennom håndhevelse [av loven] og ved å forbedre utdannelsen og infrastrukturen i nabolagene nær universitet, sier Itay Gottler, lederen av studentunionen ved Hebrew University til Yedioth Aharonoth.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart