Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Røde Halvmåne-medarbeidere deltok i skyting på Vestbredden

Arbeidere fra Røde Halvmåne mistenkes for å være involvert i skyteangrep mot israelske styrker. (Foto: flickr.com)
Arbeidere fra Røde Halvmåne mistenkes for å være involvert i skyteangrep mot israelske styrker. (Foto: flickr.com)
Tretten personer skal ha planlagt videre angrep mot israelske mål. Målvakten på det palestinske olympiske fotballandslaget deltok.

Målvakten til det palestinske olympiske fotballaget er arrestert på grunn av rollen han skal ha hatt i et skyteangrep mot den israelske hæren på Vestbredden i januar, sa IDFs pressekontor mandag.

Omar Abu Rwayyis, 23, fikk tak i to AK-47 rifler som ble benyttet under skytingen og utførte angrepet sammen med Salih Bar’al. Begge mennene skal være ansatt i den palestinske avdelingen av Røde Halvmåne, og Abu Rwayyis skal også være medlem av Hamas.

Tretten fra Amari arrestert
Totalt er tretten palestinere arrestert av hæren og Shin Bet, mistenkt for å være involvert i angrepet, som fant sted i Amari flyktningeleir i Ramallah 20. januar. Et militært kjøretøy som soldatene oppholdt seg i, ble skutt på fra leiren og påført skader. Ingen soldater ble skadet i angrepet. Alle de arresterte kommer fra denne flyktningeleiren.

Etterforskningen viste at Abu Rwayyis og Bar’al angrep IDF-tropper med AK-47 rifler som Manzer Abbas hadde skaffet for dem. Etter angrepet forlot angrepsmennene riflene i en bag ved et forlatt hus. De hadde planlagt å flytte dem neste dag.

Gruppen skal også ha planlagt andre angrep på Vestbredden.

Jobbet innen sikkerhet og etterretning
Rwayyis medhjelper, Bar’al, skal ha jobbet som sikkerhetsvakt hos Røde Halvmåne. Manzer Abbas, en av de andre arresterte, er offiser i den palestinske etterretningstjenesten. Den er ansvarlig for sikkerheten til nettopp Røde Halvmåne. Abbas er siktet for ulovlig våpenhandel.

Kilder forteller til Times of Israel at de arresterte innrømmer å ha utført angrepet mot IDF-troppene, og at de hadde planlagt å gjennomføre ytterligere angrep. De andre målene de planla å angripe var israelske soldater i Attara, grenseovergangene Geva og Atarot, bosetningen Maaleh Adumin, samt Ofra og Nablus.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart