Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Arbeidere fra Røde Halvmåne mistenkes for å være involvert i skyteangrep mot israelske styrker. (Foto: flickr.com)
Arbeidere fra Røde Halvmåne mistenkes for å være involvert i skyteangrep mot israelske styrker. (Foto: flickr.com)

Røde Halvmåne-medarbeidere deltok i skyting på Vestbredden

Tretten personer skal ha planlagt videre angrep mot israelske mål. Målvakten på det palestinske olympiske fotballandslaget deltok.

Målvakten til det palestinske olympiske fotballaget er arrestert på grunn av rollen han skal ha hatt i et skyteangrep mot den israelske hæren på Vestbredden i januar, sa IDFs pressekontor mandag.

Omar Abu Rwayyis, 23, fikk tak i to AK-47 rifler som ble benyttet under skytingen og utførte angrepet sammen med Salih Bar’al. Begge mennene skal være ansatt i den palestinske avdelingen av Røde Halvmåne, og Abu Rwayyis skal også være medlem av Hamas.

Tretten fra Amari arrestert
Totalt er tretten palestinere arrestert av hæren og Shin Bet, mistenkt for å være involvert i angrepet, som fant sted i Amari flyktningeleir i Ramallah 20. januar. Et militært kjøretøy som soldatene oppholdt seg i, ble skutt på fra leiren og påført skader. Ingen soldater ble skadet i angrepet. Alle de arresterte kommer fra denne flyktningeleiren.

Etterforskningen viste at Abu Rwayyis og Bar’al angrep IDF-tropper med AK-47 rifler som Manzer Abbas hadde skaffet for dem. Etter angrepet forlot angrepsmennene riflene i en bag ved et forlatt hus. De hadde planlagt å flytte dem neste dag.

Gruppen skal også ha planlagt andre angrep på Vestbredden.

Jobbet innen sikkerhet og etterretning
Rwayyis medhjelper, Bar’al, skal ha jobbet som sikkerhetsvakt hos Røde Halvmåne. Manzer Abbas, en av de andre arresterte, er offiser i den palestinske etterretningstjenesten. Den er ansvarlig for sikkerheten til nettopp Røde Halvmåne. Abbas er siktet for ulovlig våpenhandel.

Kilder forteller til Times of Israel at de arresterte innrømmer å ha utført angrepet mot IDF-troppene, og at de hadde planlagt å gjennomføre ytterligere angrep. De andre målene de planla å angripe var israelske soldater i Attara, grenseovergangene Geva og Atarot, bosetningen Maaleh Adumin, samt Ofra og Nablus.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart