Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nytt angrep på gassrøret fra Egypt

Amerikanske gassrør. (Illustrasjon: Steev Hise)
Amerikanske gassrør. (Illustrasjon: Steev Hise)
Ingen gruppe har tatt ansvar for angrepet mot installasjonen som krysser Sinai-halvøya. Dette er 14. angrep mot gassrøret siden Mubaraks fall. Gassrøret har vært stengt fra 5.februar.

Et nytt angrep førte til eksplosjon på det egyptiske gassrøret som frakter naturgass til Israel og Jordan, for 14.gang siden fjorårets opprør mot tidligere Egypt-president Hosni Mubarak, forteller sikkerhetskilder til Jerusalem Post.

Eksplosjonen skjedde i nordlige Sinai, ved utkanten av den middelhavske kystbyen El-Arish. Innbyggere i byen fortalte Reuters at de kunne høre eksplosjonen fra sine hjem.

Ingen har tatt ansvar for angrepet
Ingen gruppe har foreløpig tatt ansvar for angrepet mot gassrøret som krysser Sinai-halvøya. Sikkerheten i området har vært truet siden Mubaraks fall i februar i fjor, da politistyrker ble uttynnet over hele Egypt. De siste månedene har man sett flere uroligheter.

Gassrørene har vært stengt siden 5.februar, da den ble offer for en annen eksplosjon.

Upopulær gassavtale
Egypts gassavtale for 20 år med Israel, som ble undertegnet under Mubarak, er upopulær hos enkelte egyptere. De kritiserer den tidligere egyptiske presidenten og hevder Israel ikke betaler nok.

Tidligere eksplosjoner har i noen tilfeller ført til at man har vært nødt til å stenge gasslinjen i ukesvis. Gasslinjen drives av Gasco, et datterselskap til det egyptiske nasjonale gasskompaniet, EGAS.

Egypt sa i november at de ville styrke sikkerheten langs gassrøret ved å installere alarmer og rekruttere sikkerhetspatruljer fra beduinerne i området.

– Sinai-halvøya blitt sted for terror mot Israel
Sist uke sa statsminister Benyamin Netanyahu at Sinai har blitt en «utskytningsrampe» for terror mot israelere, etter at en rakett fra Sinai eksploderte i Eilat i sørlige Israel forrige uke.

– En lang stund har vi sett at Sinai-halvøya har blitt et utskytningsrampe for terror mot Israels innbyggere. Vi bygger et sikkerhetsgjerde, men det stopper ikke raketter; en løsning kommer til å bli funnet for dette også. Vi kommer til å slå tilbake mot de som angriper oss. Det kan ikke finnes immunitet for terrorisme, den må bli nedkjempet og vi gjør det, sa statsministeren torsdag.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart