Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nye beviser knytter Arafat til terroroppfordring

Yasser Arafat (f.v.) og Shimon Peres. (Foto: WEF)
Yasser Arafat (f.v.) og Shimon Peres. (Foto: WEF)
Shin Bets fengslingsintervjuer av Marwan Barghouti avslørte hvordan Yasser Arafat unngikk å ta ansvar for terrorangrep mot Israel som han selv hadde finansiert.

15. april 2002 ble generalsekretær i Fatahs militsbevegelse Tanzim, Marwan Barghouti, arrestert i Ramallah av IDFs spesialenhet Dundevan. I de påfølgende ukene ble han intervjuet av militæret og Shin Bet.

Ha’aretz publiserer for første gang transkripsjonene fra disse fengslingsintervjuene. Avisens korrespondent Chaim Levinson har blant annet fått tak i notatene som ble nedskrevet av Shin Bets offiserer og de detaljerte nedskrivingene fra samtalene. Det viser seg at delvise erkjennelser fra Barghouti selv felte både ham selv og andre Fatah-representanter for terrorvirksomhet.

Indirekte terroroppfordringer
Videre indikerer transkripsjonene at tidligere PA-president Yasser Arafat indirekte utlyste oppfordringer om å utføre terrorangrep mot Israel, men sørget for at han selv aldri ble personlig involvert på en måte som kunne brukes mot ham.

– Barghouti […] beskriver Arafat som sin direkte overordnede. «For eksempel, når ledelsen ønsket en våpenhvile, skriver avhørerne, «ville han vende seg til mange mennesker, inkludert utspørrede, for å forsikre at aktiviteten på bakken ville stanse. Men når ledelsen ønsket at aktiviteten skulle fortsette, forstod aktivistene dette – inkludert utspørrede – ut i fra enkelte reaksjoner eller mangel på reaksjoner fra ledelsen», avslører kildene.

Arafat finansierte terror
– Han understrekte flere ganger at terroraktiviteten under opprøret (den andre intifadaen) ikke kunne ha fortsatt uten Arafats finansiering, fordi alle pengene som kom til terroristene var fra en kilde, Abu Amar (Arafat). Han hevder at Arafat handler i respons på hendelser, etter hvordan det tjener palestinske interesser. Og hver fraksjon i det væpnede opprøret forstår situasjonen basert på Arafats reaksjon etter at de har utført aktiviteten. Jeg forklarte utspørrede at inntil han forteller sannheten om hva Abu Amars involvering er i planleggingen av angrepene, vil ikke avhørene ta slutt. Barghouti [svarte]: Det var ikke behov for direkte instruksjoner fra Arafat. Alt ble forstått mellom linjene.

Kunne avblåst intifadaen
– Når Arafat ville ha en våpenhvile, ville han kalle inn lederne i Tanzim og instruere dem. Og han la til at dersom våpenhvilen tok slutt, visste de hva de skulle gjøre når alle skjønte at han (Arafat) snakket om en fortsettelse av militær aktivitet, siteres Barghouti på å ha sagt.

En løgndetektortest under avhøringene avslørte også at Barghouti løy da han snakket om at Arafat aldri kom med direkte instruksjoner, mens Barghouti selv stod fast på at det er slik «Abu Amar opererer», før han la til: «Hadde han ønsket at intifadaen skulle slutte og angrepene, så hadde han gjort det.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart