Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Israel må forberede seg på flere angrep fra Iran

Ungdommene Amir Menashe (oppe fra venstre), Elior Priess, Maor Harush ble drept i terrorangrepet. Gilat Kolengi (nede til venstre) ble såret, men mistet sin mann Itzik Kolengi. Kochava Shriki (nede til høyre) var gravid med sitt første barn. (Foto: ynetnews.com)
Ungdommene Amir Menashe (oppe fra venstre), Elior Priess, Maor Harush ble drept i terrorangrepet. Gilat Kolengi (nede til venstre) ble såret, men mistet sin mann Itzik Kolengi. Kochava Shriki (nede til høyre) var gravid med sitt første barn. (Foto: ynetnews.com)
- Mens Israel veier frem og tilbake om de skal angripe Irans atomvåpenprogram, "forsøker Teheran alt de kan å skade Israel", skriver Avi Issacharoff og Amos Harel i Ha'aretz. Fredag ble ofrene for terrorangrepet i Bulgaria gravlagt.

Israelske sikkerhetseksperter frykter terrorangrepet i Bulgaria onsdag er det første i en ny bølge av selvmordsangrep fra Hizbollah og Iran.

– Iranerne og Hizbollah forsøker å angripe mål som Israel ikke kan gi tilstrekkelig sikkerhet, skriver journalistene Issacharoff og Harel. Fiendene skulle nok ønske å ramme et prestisjefylt mål, som en ambassade, et fly eller framstående israelsk representant, men fordi det er så viktig for dem å få hevnet drapet på iranske atomforskere og Hizbollah-leder Imad Mughniyeh, «anser de tilsynelatende også en turistbuss som et verdig mål».

– Det er ingen grunn til å bli imponert av Hizbollah-leder Hassan Nasrallahs benektelse av noen forbindelse til denne ukens angrep, mener journalistene.

 

Terrorofre gravlagt

Fredag blir de fem israelske ofrene for terrorangrepet i Burgas gravlagt ulike steder i Israel.

Itzik Kolengi ble gravlagt i Petah Tikva. Hans kone, Gilat, ble skadet i angrepet. Hun ligger på sykehus og kunne ikke delta i begravelsen. Paret dro på ferie til Bulgaria for å feire Itziks 28-årsdag og fødselen til deres første barn.

Itziks venn Amir Menashe var også med til Bulgaria, sammen med sin kone Natalie. «Kom tilbake til meg. Jeg kan ikke leve uten deg,» gråt Natalie da hun deltok i begravelsen sittende i en rullestol. Også Amir ble gravlagt i Petah Tikva.

Maor Harush ble gravlagt i Akko. «Jeg vil bytte plass med deg,» ropte Maors far under begravelsen.

Elior Press, som var Maors venn, blir gravlagt samme sted senere fredag ettermidag. Maor og Elior var barndomsvenner, som reiste på ferie til Bulgaria sammen med en tredje venn, Daniel Fahima. Han fikk alvorlige skader i terrorangrepet.

Kochava Shriki (44) var det siste israelske offeret. Hun var gravid med sitt første barn. «Hun ønsket å bli mor for enhver pris,» sa søsteren under begravelsen. Kochavas ektemann, Yitzhak, ble skadet i angrepet.

17 israelere ligger fortsatt på sykehus etter terrorangrepet. To av disse fikk alvorlige skader i eksplosjonen.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart