Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Foto: Skjermdump fra Bloomberg.com
Foto: Skjermdump fra Bloomberg.com

– Nok gass til å vare i 150 år

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg har de israelske gassreservene utenfor kysten en verdi på hele 1,42 billioner norske kroner.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Dersom Israel ikke eksporterer denne gassen vil landet være selvforsynt i hele 150 år, mener det amerikanske selskapet. Men myndighetene har planer om å tjene penger raskere enn som så, gjennom å eksportere varen til utlandet gjennom gassrør i Middelhavet eller østover og via skipsfart.

– Det vil ha en verdi på 1,42 billioner kroner basert på dagens gasspriser i Storbritannia, som er like mye som Israels årlige BNP, hevdes det i en rapport de har skrevet om de israelske funnene.

Mye gass som ikke foreløpig er gjort klar for utvinning er også funnet utenfor Israels kystlinje. Men først må landet vise at de kan skape et marked for sin egen gass, før andre selskaper kaster seg ut i «gassbølgen» i landet. Dessuten bidrar uenigheten om råderett over mindre havområder med Libanon og faren for terrorangrep mot gassinstallasjoner til at mange selskaper foreløpig vegrer seg for å kaste seg inn i kampen for å pumpe opp de israelske naturressursene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart