Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Benjamin Netanyahu (Foto: Amos BenGershom, GPO)
Benjamin Netanyahu (Foto: Amos BenGershom, GPO)

Vil vurdere flere Egypt-soldater på Sinai

Israel frykter at terrorcellene som bygger seg opp på Sinai-halvøya skal få fortsette uforhindret, forklarer forsvarskilder.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den samme bekymringen deler man i Kairo. For som Eyal Zisser skrev i Israel Hayom mandag 6. august, viste natt til mandag at disse cellene ikke skiller mellom egyptiske og israelske soldater.

Det er derfor ventet at Egypt vil komme med en forespørsel til Israel om å kunne plassere ut flere soldater på Sinai-halvøya. Ifølge fredsavtalen mellom de to landene er Kairo nødt til å be israelerne om lov, dersom de skal forflytte flere tropper enn normalt ut i området.

Videre viser etterforskningen etter natt til mandags aksjon at åtte personer ble drept av israelske soldater i de to egyptiske kjøretøyene. Seks av dem bar på eksplosive selvmordsbelter. De var medlemmer av et terrornettverk på Sinai som stort sett består av egyptiske beduinere.

Forsvarskilder sier til Jerusalem Post at Israel vil vurdere seriøst et hvert egyptisk forslag om å utplassere flere tropper på Sinai.

– Antallet trusler øker
Samtidig melder kilder fra den militære etterretningstjenesten at terrorgruppene i området er i ferd med å danne en form for «terrorstat», som vil ha som mål å ramme israelske interesser gjennom ulike former for angrep. Disse har tilknytning til det globale terrornettverket, og Hizbollah eller Iran har sannsynligvis ikke vært involvert.

Mossad bak angrep
På sine hjemmesider hevder islamistgruppen som nå sitter med både presidenten og flertallet i den egyptiske nasjonalforsamlingen, Det muslimske brorskap, at det er den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad som står bak angrepet som drepte seksten egyptiske soldater. De mener Israel forsøker å motvirke den «arabiske våren», som førte til at Egypts tidligere president Hosni Mubarak mistet makten, en mann Jerusalem samarbeidet tett med i en årrekke.

– Selv personen som ytrer dette når han ser seg selv i speilet tror ikke på det oppgulpet han ytrer, sier talsmann for Israels utenriksdepartement, Yigal Palmor, i en kommentar til påstandene.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart