44 millioner cyberangrep mot Israel er avverget i løpet av Gaza-krigen mot Hamas, ifølge israelske myndigheter. (Foto: flickr.com)
44 millioner cyberangrep mot Israel er avverget i løpet av Gaza-krigen mot Hamas, ifølge israelske myndigheter. (Foto: flickr.com)

Forsvarskrig på tre fronter

I tillegg til å måtte utkjempe et militært slag mot Hamas, står Israel overfor et massivt cyberangrep og en "juridisk slagmark". Siden Operasjon Forsvarssøyle ble satt i gang for snart én uke siden, har Israel registrert 44 millioner angrep mot sine datasystemer.

De fleste av angrepene kommer fra den anonyme hackergruppen «Anonymous», som har erklært cyberkrig med Jerusalem etter at den siste Gaza-operasjonen ble innledet i forrige uke.

 

Vil ramme Israels image
– Hackerne forsøker å ødelegge symbolene på det israelske samfunnet, å komme seg inn på hjemmesider og installere anti-israelsk innhold. På den måten kan de ødelegge informasjon og data, samt myndighetenes datasystemer sin evne til å tjene befolkningen, forklarer Israels finansminister Yuval Steinitz.

På grunn av forbedringen i dataforsvarssystemene som Israel har innført de siste årene, har «43.999.999,5 av angrepene» ikke lykkes, ifølge det Steinitz sier til Times of Israel.

 

Krigsjuss og jusskrig

Tidligere leder for IDFs internasjonale lovavdeling, Liron Libman, har valgt å gi leserne litt innblikk i en annen form for konflikt Israel stadig står i. Han sier at innflytelsen israelske jurister har over avgjørelser i IDF, til og med valg av militære mål, er større enn noen gang.

Libman forklarer at internasjonal lov har blitt en så institusjonalisert del av IDF, at generalene ofte «kunne bestemme seg for å ikke gå til aksjon» mot områder han som jurist mente var i tråd med krigens regler.

– Kriger utkjempes på en juridisk slagmark, sier Libman til Jerusalem Post. Juristen sier med andre ord at generalene er mer forsiktige enn det krigens folkerett pålegger stridende parter.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart