Canada viker heller ikke denne gang en tomme i støtten til sin venn i nød, Israel. (Foto: Chris Barker)
Canada viker heller ikke denne gang en tomme i støtten til sin venn i nød, Israel. (Foto: Chris Barker)

Canada har igjen vist sterk støtte

Israels "bestevenn" i den diplomatiske verden, Canadas konservative regjering, har også under Operasjon Forsvarssøyle vist uforbeholden støtte til Jerusalems forsvarspolitikk.

Bare for få år siden måtte nord-amerikanerne ofre en plass i FNs sikkerhetsråd, fordi statsminister Stephen Harper nektet å vike fra deres pro-israelske linje. Dermed sørget den arabiske blokken i FN for at landets medlemskap ble nedstemt.

Også denne gangen, under Operasjons Forsvarssøyle, har Israels forsvarsaksjoner vært kritisert internasjonalt. Likevel har kritikken vært på langt nær så kraftig som i 2008/2009, under Den første Gaza-krigen. Men den arabiske verden har vært klar i sin fordømmelse, etter at Egypts president Mohamed Morsi beskyldte Israel for å være en rasistisk stat.

– Terror kan aldri forsvares
Slike uttalelser skremmer ikke regjeringen i Ottawa, som i en pressemelding har fordømt rakettangrepene mot Israel «på det sterkeste».

– Disse terrorhandlingene, som urettmessig rammer sivile, er avskyelige og og kriminelle. Israel har en rett til å forsvare seg selv mot slike terrorangrep. Terror kan aldri forsvares. Vi ber alle parter på Gaza om å stanse disse kriminelle angrepene. De som er ansvarlige, burde bli stilt til ansvar, sa deres utenriksminister Lawrence Cannon på fredag.

Med den uttalelsen indikerer han at Hamas burde vært stevnet for Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag.

Problemet for Israel er at det kan gå mot regjeringsskifte i USAs naboland. Fredag ble den konservative regjeringen nedstemt av parlamentet gjennom en mistillitsvotering, opplyser Yedioth Aharonoth. Nyvalget vil finne sted i mai. Hva slags Midtøsten-politikk Canada vil ha de neste årene, er det bare det canadiske folket selv som kan bestemme.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart