Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Canada har igjen vist sterk støtte

Canada viker heller ikke denne gang en tomme i støtten til sin venn i nød, Israel. (Foto: Chris Barker)
Canada viker heller ikke denne gang en tomme i støtten til sin venn i nød, Israel. (Foto: Chris Barker)
Israels "bestevenn" i den diplomatiske verden, Canadas konservative regjering, har også under Operasjon Forsvarssøyle vist uforbeholden støtte til Jerusalems forsvarspolitikk.

Bare for få år siden måtte nord-amerikanerne ofre en plass i FNs sikkerhetsråd, fordi statsminister Stephen Harper nektet å vike fra deres pro-israelske linje. Dermed sørget den arabiske blokken i FN for at landets medlemskap ble nedstemt.

Også denne gangen, under Operasjons Forsvarssøyle, har Israels forsvarsaksjoner vært kritisert internasjonalt. Likevel har kritikken vært på langt nær så kraftig som i 2008/2009, under Den første Gaza-krigen. Men den arabiske verden har vært klar i sin fordømmelse, etter at Egypts president Mohamed Morsi beskyldte Israel for å være en rasistisk stat.

– Terror kan aldri forsvares
Slike uttalelser skremmer ikke regjeringen i Ottawa, som i en pressemelding har fordømt rakettangrepene mot Israel «på det sterkeste».

– Disse terrorhandlingene, som urettmessig rammer sivile, er avskyelige og og kriminelle. Israel har en rett til å forsvare seg selv mot slike terrorangrep. Terror kan aldri forsvares. Vi ber alle parter på Gaza om å stanse disse kriminelle angrepene. De som er ansvarlige, burde bli stilt til ansvar, sa deres utenriksminister Lawrence Cannon på fredag.

Med den uttalelsen indikerer han at Hamas burde vært stevnet for Den internasjonale menneskerettighetsdomstolen i Haag.

Problemet for Israel er at det kan gå mot regjeringsskifte i USAs naboland. Fredag ble den konservative regjeringen nedstemt av parlamentet gjennom en mistillitsvotering, opplyser Yedioth Aharonoth. Nyvalget vil finne sted i mai. Hva slags Midtøsten-politikk Canada vil ha de neste årene, er det bare det canadiske folket selv som kan bestemme.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart